Recept: Hrášková rýže se sýrem
Pro akci je nutné přihlášení
Postup
Ingredience:
150 rýže parboiled,
1 cibule,
hřebíček,
1 lžíce másla,
sůl,
malá konzerva sterilovaného hrášku (420 g),
muškátový květ,
100 g tvrdého sýra,
petrželka, event. pažitka
Postup:
Přebranou rýži nejméně dvakrát propláchneme vařící vodou, dáme do kastrolu, zalijeme jednou tak velkým množstvím vody, přidáme sůl, oloupanou cibuli se zapíchnutým hřebíčkem, máslo a pod pokličkou v troubě nebo na plotýnce dusíme doměkka.
Zvlášť prohřejeme hrášek, který scedíme a opatrně vmícháme do rýže. Vmícháme i polovinu strouhaného sýra a ochutíme muškátovým květem. Pomocí naběračky vyklápíme na talíř kulaté kopečky a na povrchu je posypeme zbytkem strouhaného sýra. Podáváme k různě upraveným masům nebo doplníme předem tepelně upraveným masem nebo uzeninou (rozkrájíme na drobné kostičky, které zamícháme do rýže současně s hráškem). Rýži vždy ještě na povrchu ozdobíme kadeřavou petrželkou nebo nadrobno nakrájenou pažitkou.
Předchozí recept:
Rozinková mrkev
Následující recept:
Ryba, kari, ovoce
Související recepty
Aktuální testování
Aktuální soutěže
BMI
Kategorie BMI jsou zjednodušeným modelem, které nám pomáhají se zorientovat v naší tělesné hmotnosti. Body Mass Index (BMI) udává méně přesné údaje zejména u dětí, starších lidí a aktivních sportovců. Přesnější posouzení tělesné váhy než kalkulačka BMI může provést odborník, který zahrne i další parametry: např. pohlaví, věk, objem svalů, typ postavy a celkový životní styl.
TĚHOTENSKÉ E‑MAILY
Zaregistrujte se na Babyonline.cz, uveďte termín porodu a každý týden vám automaticky přijde e-mail s informacemi o vašem těhotenství týden po týdnu a vývoji miminka!
Vybraná anketa
Bylo vaše dítě očkováno proti pneumokokům? Jakou vakcínou?
20 %
14 hlasů
0 %
0 hlasů
7 %
5 hlasů
55 %
38 hlasů
17 %
12 hlasů
Celkem hlasovalo 69 unikátních návštěvníků