Recept: Chlebový knedlík

Poradna »
Sdílejte
Poslat odkaz příteli Vytisknout článek
Poradna »
Sdílejte
Poslat odkaz příteli Vytisknout článek
Ingredience:
5 krajíců pšenično-žitného chleba,
300 g polohrubé mouky,
1 prášek do pečiva,
sůl,
zelená petrželka,
vlažná voda dle potřeby

Postup:
Chleba nakrájíme na kostičky, osolíme a v míse smícháme s moukou a práškem do pečiva. Zalijeme vlažnou vodou a vypracujeme vláčné těsto. Nakonec vpracujeme do těsta najemno pokrájenou zelenou petrželku. Vytvarujeme 2 knedlíky a vaříme ve vroucí vodě asi 20-25 minut. Během vaření knedlíky obrátíme.
Knedlík se hodí k různým typům gulášů.

autor: silenkaa    Poslední změna: 09.08.2007 12:51:18
Předchozí článek Hrášek se šunkou Další článek Ještě jiný čočkový salát
Diskuze
Komerční sdělení
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. V pořádku Další informace
Inzerce