banner

Recept: Polévka líného kuchaře

Postup

... tak se u nás říká krupicové, je velmi rychlá, jednoduchá a také dobrá:
Osmahnout cibulku (ne moc, pak plavou tmavé kousky v polévce a nevypadá to hezky), přidat zeleninu (buď čerstvou kořenovou, hlavně mrkev, často ale používám mraženou směs mrkev-hrášk-kukuřice), osmahnout, zalít vodou, trošku soli a pepře (podle chuti a s ohledem na děti, já polévkové koření ani bujon v kostce nepoužívám), provařit, až je zelenina hotová. Přisypat krupici, provařit (1-2 minutky, krupice je hotová hned), nakonec přidat rozkvedlané vajíčko. Ozdobit možno zelenou petrželkou. Ryhlé, levné, jednoduché, mňamkózní :o)))

Sdílejte stránku

Následující recept:

Nalkádaná vejce

Polévka líného kuchaře - diskuze

taky dělám,u nás je to falešná želví polévka

polívka

Také tuto polívku dělám jen trošku jinak.Nejdřív udělám jišku s krupice zaliji vodou,přidám zeleninu a děcka se můžou po polívce utlouct prostě dobrota.
U nás jí říkáme zrukypuška

vyzkouším

Jsem sice chlap,ale tohle zvládnu udělat pro svoje holky a doufám,že to bude výborné

Vybraná anketa

Bylo vaše dítě očkováno proti pneumokokům? Jakou vakcínou?

17 %
11 hlasů

0 %
0 hlasů

8 %
5 hlasů

58 %
38 hlasů

18 %
12 hlasů

Celkem hlasovalo 66 unikátních návštěvníků

Diskuze 0

Mohlo by vás zajímat

Knihy vysoce hodnocené odborníky i rodiči zaštiťuje matka-lékařka Jana Martincová.

Žena po 40 – sebevědomá a v kondici

Desatero péče po 40
Know-how od odborníků. Tradiční i progresivní oblasti péče o tělo i duši po 40. Pouze pro odvážné, přemýšlivé, schopné vytvořit si vlastní recept.
cena pouze u nás: 349 Kč
Žena po 40