banner

Recept: Francouzská krémová omáčka

Postup

Ingredience:


3 lžíce másla


sůl (eventuelně dochucovadlo - např. Harmonie chuti...)


sladká paprika


500 ml mléka


3 lžíce hladké mouky


 


Rozpustíme 3 lžíce másla a vmícháváme prosátou mouku, vaříme asi minutu dokud jíška pění (pozor - měla by zůstat světlá) pak postupně přiléváme mléko a mícháme metlou, aby nevznikaly hrudky. Vaříme cca 15-20 minut, dokud omáčka nezhoustne. Přidáváme sůl (já dala lžičku ochucovadla místo soli) a sladkou papriku (tak 2-3 lžičky - já to sypala od oka :)


Mezitím si připravím kuřecí prsní řízky. Osolím, opepřím a obalím v hladké mouce se sladkou paprikou. Řízky na másle osmažím a poté přeliji hotovou omáčkou. Nechám  povařit. Na závěr je možné na řízky dát sýr (nejlepší je plísňový, ale kvůli dětem to teď dělám spíš s Eidamem).


Podávám s rýží.

Sdílejte stránku

Předchozí recept:

Bábovičky

Následující recept:

Kuličky

Francouzská krémová omáčka - diskuze

no teda to je rychlovka a bude to mňamka, děkuji
Už je to uděláno, už je to hotovo a je to mooooc dobré. Doufám že se bude oblizovat v poledne i Ondrášek
výborná,výborná,výborná
musím se s pochvalou taky přidat, úžasně jednoduché a rychlé a táák výborné, s krkovičkou a bramborem to bylo taky výborné

Vybraná anketa

Bylo vaše dítě očkováno proti pneumokokům? Jakou vakcínou?

18 %
12 hlasů

0 %
0 hlasů

7 %
5 hlasů

57 %
38 hlasů

18 %
12 hlasů

Celkem hlasovalo 67 unikátních návštěvníků

Diskuze 0

Mohlo by vás zajímat

Knihy vysoce hodnocené odborníky i rodiči zaštiťuje matka-lékařka Jana Martincová.

Žena po 40 – sebevědomá a v kondici

Desatero péče po 40
Know-how od odborníků. Tradiční i progresivní oblasti péče o tělo i duši po 40. Pouze pro odvážné, přemýšlivé, schopné vytvořit si vlastní recept.
cena pouze u nás: 349 Kč
Žena po 40