Recept: Francouzská krémová omáčka
Pro akci je nutné přihlášení
Postup
Ingredience:
3 lžíce másla
sůl (eventuelně dochucovadlo - např. Harmonie chuti...)
sladká paprika
500 ml mléka
3 lžíce hladké mouky
Rozpustíme 3 lžíce másla a vmícháváme prosátou mouku, vaříme asi minutu dokud jíška pění (pozor - měla by zůstat světlá) pak postupně přiléváme mléko a mícháme metlou, aby nevznikaly hrudky. Vaříme cca 15-20 minut, dokud omáčka nezhoustne. Přidáváme sůl (já dala lžičku ochucovadla místo soli) a sladkou papriku (tak 2-3 lžičky - já to sypala od oka :)
Mezitím si připravím kuřecí prsní řízky. Osolím, opepřím a obalím v hladké mouce se sladkou paprikou. Řízky na másle osmažím a poté přeliji hotovou omáčkou. Nechám povařit. Na závěr je možné na řízky dát sýr (nejlepší je plísňový, ale kvůli dětem to teď dělám spíš s Eidamem).
Podávám s rýží.
Francouzská krémová omáčka - diskuze
Související recepty
Aktuální testování
Aktuální soutěže
BMI
Kategorie BMI jsou zjednodušeným modelem, které nám pomáhají se zorientovat v naší tělesné hmotnosti. Body Mass Index (BMI) udává méně přesné údaje zejména u dětí, starších lidí a aktivních sportovců. Přesnější posouzení tělesné váhy než kalkulačka BMI může provést odborník, který zahrne i další parametry: např. pohlaví, věk, objem svalů, typ postavy a celkový životní styl.
TĚHOTENSKÉ E‑MAILY
Zaregistrujte se na Babyonline.cz, uveďte termín porodu a každý týden vám automaticky přijde e-mail s informacemi o vašem těhotenství týden po týdnu a vývoji miminka!
Vybraná anketa
Souhlasíte s omezením odkladů za současného zrušení přípravných tříd?s
          
            26 %
          
          
          23 hlasů
        
          
            70 %
          
          
          63 hlasů
        
          
            4 %
          
          
          4 hlasy
        
Celkem hlasovalo 90 unikátních návštěvníků