banner

Postup

specialne pro Rencu:-)

Usmazime na tuku cibulku do ruzova, muzeme i s trochou cukru, aby zkaramelizoval. Pak pridame nahrubo nastrouhanou cuketu (mlada muze byt i se slupkou, starsi a vetsi cukety okrajet, vnitrek stare cukety vydlabat). Zajijeme troskou vody, osolime, okminujeme a varime. Staci jen chvilka, cuketa je hned hotova, aby z toho nebyla kase. Potom zahustime moukou s vodou a chvili zavarime. Na zaver dochutime jako bezne zeli - ocet, dosolime a dosladime. Chutna velmi jemne, kazdy si ochuti, jak ma rad. Jen je dulezite neprevarit, opravdu staci chvilicka.

Sdílejte stránku

Předchozí recept:

Dýnové zelí

Cuketove zeli - diskuze

Tohle zelíčko mě naučila dělat moje mamča,když je nouze nejvyšší a zelí není po ruce,cuketa to nahradí...chutná to skvěle,kdo to neví,nepozná..
Jé, Jani, tisíceré díky
Vypadá to jednoduše, rychle a chutně, moc díky za receptík.
Tak mě napadá - dá se ještě teď cuketa koupit nebo už je po sezoně a musím si rok počkat?
jé,to musí být super

Vybraná anketa

Bylo vaše dítě očkováno proti pneumokokům? Jakou vakcínou?

18 %
12 hlasů

0 %
0 hlasů

7 %
5 hlasů

57 %
38 hlasů

18 %
12 hlasů

Celkem hlasovalo 67 unikátních návštěvníků

Diskuze 0

Mohlo by vás zajímat

Knihy vysoce hodnocené odborníky i rodiči zaštiťuje matka-lékařka Jana Martincová.

Žena po 40 – sebevědomá a v kondici

Desatero péče po 40
Know-how od odborníků. Tradiční i progresivní oblasti péče o tělo i duši po 40. Pouze pro odvážné, přemýšlivé, schopné vytvořit si vlastní recept.
cena pouze u nás: 349 Kč
Žena po 40