Recept: koprovka na sladko

Poradna »
Sdílejte
Poslat odkaz příteli Vytisknout článek
Poradna »
Sdílejte
Poslat odkaz příteli Vytisknout článek
Stačí asi tak 1 - 1,5 l mléka, půl kostky hovězí bujon - pro menší děti samozřejmě raději vývar z hovězího - špetka soli, cukr, lžíce octa, hladká mouka a svazek kopru.
Kopr na jemno pokrájíme. Do hrnce na mléko - ten s dvojitým dnem - nalijeme skoro všechno mléko, přidáme bujon nebo vývar - pokud je vývar, mléka stačí méně - a polovinu kopru. Osolíme, osladíme a necháme povařit, zahustíme moukou rozmíchanou v mléce. Po převaření a zhoustnutí přidáme zbytek kopru a za stálého míchání přidáme podle chuti ocet, cukr a sůl. Koprovku na tento způsob baští většina dětí, podle jejich chuti ji přislaďte. S knedlem nebo bramborem a vejcem! A protože nestojí děcka moc o maso, tak se tím ani nezabývám, ale dá se použít hovězí nebo masové mleté kuličky. A navíc maminy, kopr je velice dobrý pomocník na tvorbu mateřského mléka! Takže já ji slupnu jen tak, bez knedla a masa....
autor: mamina19    Poslední změna: 05.06.2008 07:56:22
Předchozí článek Dýnové zelí Další článek kuře na paprice
Diskuze
Reagovat na příspěvek
Komerční sdělení
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. V pořádku Odmítnout Další informace
×