banner

Postup

Chtěla jsem Martinovi udělat k narozeninám pařížský dort.Nic na tom není tady to děláte běžně.Byla jsem si příliš sebejistá a nepřipustila si,že to nezvládnu.Nezvládla jsem to.
Korpus jsem si upekla v pohodě.Pak jsem podle receptu svařila 2 šlehačky s dvěma čoládama a s cukrem.Nechala vychladnout a chtěla ušlehat.Jenže neušlehala.Pořád to bylo tekuté.Po 20 minutách šlehání jsem to vzdala a chtěla jsem z toho udělat krém.Předce jen jsem do toho hodně investovala.Jenže ani s máslem se mi to nespojilo.Tak co s tím.Stará rada je,že se to má rozehřát.To jsem udělala,bylo to pořád řídké.Napadlo mě to zahustit pudingem.Ajaja to nebyl nejlepší nápad.V hrnci byla hnědá koule která plavala ve žlutém tuku.Nechala jsem to vychladnout,že když tak ,tak tam přidám mouku a vajíčka a upeču buchtu.PO vychladnutí jsem tomu dala šanci a znova to pořádně rozšlehala v mixeru a světe div se.byl to ten nejlepší čokoládový krém co jsem dosud jedla.Potřela jsem tím korpus a dort i když to nebyl paříž byl na světě.
A příčina proč to nešlo ušlehat a proč to vlastně píšu?Přikryla jsem, na šlehači vrch utěrkou aby to neprskalo po kuchyni.Tam se nedostal vduch který by se do šlehačky zašlehal a tím pádem to nevyšlo.

Fotogalerie

Sdílejte stránku

Předchozí recept:

Maskovaný idián

Nepaříský dort - diskuze

hlavně že sis poradila a chutnal
pařížák miluji,ale taky ho neumím
no hlavně že to nakonec vyšlo,jinak pařížák miluju

Vybraná anketa

Bylo vaše dítě očkováno proti pneumokokům? Jakou vakcínou?

18 %
12 hlasů

0 %
0 hlasů

7 %
5 hlasů

57 %
38 hlasů

18 %
12 hlasů

Celkem hlasovalo 67 unikátních návštěvníků

Diskuze 0

Mohlo by vás zajímat

Knihy vysoce hodnocené odborníky i rodiči zaštiťuje matka-lékařka Jana Martincová.

Žena po 40 – sebevědomá a v kondici

Desatero péče po 40
Know-how od odborníků. Tradiční i progresivní oblasti péče o tělo i duši po 40. Pouze pro odvážné, přemýšlivé, schopné vytvořit si vlastní recept.
cena pouze u nás: 349 Kč
Žena po 40