banner

Postup

500 g hladké mouky, 250 ml mléka, 1 žloutek, 40 g cukru, 50 g másla nebo hery, špetka soli, 1 vanilkový cukr, 1 kostka droždí (42 g)
náplň: marmeláda nebo povidla
na potření: kousek másla, 1-3 lžíce rumu (podle chuti)

Z uvedených surovin zpracujeme těsto, v domácí pekárně nebo ručně.
Vykynuté těsto po částech rozválíme a vykrájíme kolečka. Na polovinu koleček dáme marmeládu nebo povidla, druhým kolečkem přikryjeme a pořádně stlačíme okraje. Naskládáme na plech vyložený papírem na pečení a necháme dalších 20 minut kynout. Pak upečeme (180-200°C, 12-15 minut) dozlatova.
Hned po vytažení z trouby koblihy potřeme rozpuštěným máslem smíchaným s rumem a pocukrujeme.
1 dávka - 24 ks

Sdílejte stránku

Předchozí recept:

kuře s rýží na sladko

Následující recept:

těstoviny se zeleninou

Koblihy v troubě - diskuze

Mám to naplánovaný nazítra, jsi mě předběhla
koblihy miluju,při nebližší příležitost vyzkusím
Mám naprosto stejný recept položený na stole před sebou.Našla jsem na netu.Jak se Ti povedly?????Jakou mají chuť???

Vybraná anketa

Bylo vaše dítě očkováno proti pneumokokům? Jakou vakcínou?

17 %
11 hlasů

0 %
0 hlasů

8 %
5 hlasů

58 %
38 hlasů

18 %
12 hlasů

Celkem hlasovalo 66 unikátních návštěvníků

Diskuze 0

Mohlo by vás zajímat

Knihy vysoce hodnocené odborníky i rodiči zaštiťuje matka-lékařka Jana Martincová.

Žena po 40 – sebevědomá a v kondici

Desatero péče po 40
Know-how od odborníků. Tradiční i progresivní oblasti péče o tělo i duši po 40. Pouze pro odvážné, přemýšlivé, schopné vytvořit si vlastní recept.
cena pouze u nás: 349 Kč
Žena po 40