banner

Postup

suroviny (na 12 kusů):

12 středně velkých jahod
150 g másla nebo rostlinného tuku
100 g cukru
1 vanilkový cukr
nastrouhaná kůra z 1 pomeranče
špetka soli
3 vejce
200 g polohrubé mouky
55 g maizeny
1 prášek do pečiva
6 lžic mléka

 


postup:


Jahody omyjeme, očistíme a pokrájíme na malé kousky. Tuk s cukrem, vanilkovým cukrem, pomerančovou kůrou a špetkou soli šleháme 5 minut do pěny. Přidáme vejce, opět chvilku šleháme. Pak je na řadě mouka, maizena a prášek do pečiva. Opět prošleháme. Přidáme mléko a pokrájené jahody. Lehce promícháme.


 


Formu na mufiny vyložíme papírovými košíčky a rozdělíme do nich těsto. Pečeme 25-30 minut při 170 stupních.

Sdílejte stránku

Předchozí recept:

Kefírová buchta

Následující recept:

Jahodové řezy

Jahodové muffiny - diskuze

asi budu za blbce

ale co je to maizena? a v čem to SMALL pekla,když nemá fotmu na muffiny,jaá jí taky nemám

Dotaz !!

Aničko, tak chci zítra zkusit
můžu něčím nahradit tu maizenu ??Mám jen bramborový škrob
To musí být dobrota

Vybraná anketa

Chtěl/a byste vyzkoušet jídlo, které uvařil přední světový šéfkuchař?

11 %
32 hlasů

14 %
41 hlasů

56 %
165 hlasů

8 %
22 hlasů

5 %
14 hlasů

6 %
19 hlasů

Celkem hlasovalo 293 unikátních návštěvníků

Diskuze 0

Mohlo by vás zajímat

Knihy vysoce hodnocené odborníky i rodiči zaštiťuje matka-lékařka Jana Martincová.

Žena po 40 – sebevědomá a v kondici

Desatero péče po 40
Know-how od odborníků. Tradiční i progresivní oblasti péče o tělo i duši po 40. Pouze pro odvážné, přemýšlivé, schopné vytvořit si vlastní recept.
cena pouze u nás: 349 Kč
Žena po 40