Inzerce
Inzerce
Inzerce

Recept: Chinois

Poradna »
Sdílejte
Poslat odkaz příteli Vytisknout článek
Poradna »
Sdílejte
Poslat odkaz příteli Vytisknout článek

Kynuté těsto:

100 ml mléka

400 g hladké mouky

15 g droždí

2 vejce

50 g cukru

90 změklého másla

špetka soli

 

Krém:

3 žloutky

100 g moučkového cukru

50 g hl. mouky

500 ml vroucího mléka

1 lžíce másla

vanilkový cukr nebo lžička vanilkového extraktu

 

Zaděláme si těsto (třeba v pekárně) a než vykyne, uděláme si krém. V kovové misce, kterou pak můžeme dát nad páru si ušleháme metličkou žloutky s cukrem do světlé pěny. Poté přidáme mouku. Potom postupně nalijeme a zašleháme vroucí mléko s vanilkovým cukrem (pokud místo van. cukru použijeme extrakt, dáme ho až nakonec společně s máslem), potom celou misku dáme na páru a šleháme dokud to neztuhne. Sundáme z plotny, zašleháme lžíci másla a necháme vystydnout.

Vymažeme a vysypeme moukou dortovou formu. 1/3 těsta oddělíme a vyválíme placku, ze které vytvoříme dno formy. Ze zbytku těsta vyválíme tenkou placku, kterou potřeme vychladlým krémem, posypeme hrozinkama (nebo kousky čokolády) a zarolujeme. Nakrájíme na cca 4 cm šneky, které skládáme do formy. Nedáváme moc natěsno, ještě to nakyne. Necháme kynout cca hodinku. Potom potřeme vajíčkem a vložíme do předehřáté trouby na cca 180 stupňů. Upečeme. Pokud by vršek měl tendenci se připalovat, přikryjeme alobalem. 

Recept není můj, je převzatý z kuchařky Ivety Fabešové a z internetu. Je to francouzský koláč. 



autor: corelia    Poslední změna: 24.08.2012 19:11:01
Předchozí článek celozrnny kolac s ovocem Další článek Ananasový koláč s pudinkovým přelivem
Diskuze
Reagovat na příspěvek
Komerční sdělení
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. V pořádku Odmítnout Další informace
×