Inzerce
Inzerce
Inzerce

Recept: Ananasový koláč s pudinkovým přelivem

Poradna »
Sdílejte
Poslat odkaz příteli Vytisknout článek
Poradna »
Sdílejte
Poslat odkaz příteli Vytisknout článek

115 g másla

150 g hnědého cukru

4 vejce

kůra z 1 citronu

špetka soli

115 g cukru krupice

85 g hladké mouky

1 lžička prášku do pečiva

1 plechovka ananasu na kolečka

 

Na železné pánvi (která se potom může strčit do trouby) rozpustíme máslo (odebereme lžíci másla, kterou dáme stranou) a k tomu přidáme hnědý cukr. Mícháme tak dlouho, až se to spojí. Potom vypneme sporák, na směs poklademe kolečka ananasu a dáme stranou. Ušleháme si žloutky s lžící rozpuštěného másla a kůrou z citronu. V jiné nádobě ušleháme bílky společně se špetkou soli. Když je sníh hustý, postupně do něj ještě zašleháme cukr krupici. K bílkům zlehka přimícháme žloutkovou směs a nakonec lehce vmícháme postupně mouku smíchanou s práškem do pečiva. Nejlépe velkou kovovou lžící. Těsto nalijeme na pánev na ananasy a celé to dáme do trouby péct asi na půl hodiny na 180 stupňů. Poté vyndáme, ihned překlopíme na tác a necháme chvíli odpočnout, ještě teplé servírujeme z části přelité horkým pudinkem. Může se jíst i studené.

 

Tak a nějaké postřehy ode mě. Když jsem hotovou buchtu překlopila na tác, poměrně dost té cukrové směsi mi vyteklo. Prý je to normální a vždycky to trochu vyteče, tak jen pozor, aby se člověk nepolil. Možná jsem měla menší průměr pánve a tímpádem toho cukru byla větší vrstva tak to míň ztuhlo. Na chuť to vliv nemělo.  Přeju dobrou chuť. 

 

Recept je od jedné šikovné češky z Anglie. 





autor: corelia    Poslední změna: 19.08.2012 18:01:01
Předchozí článek Chinois Další článek tvarohová kuličková buchta
Diskuze
Reagovat na příspěvek
Komerční sdělení
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. V pořádku Odmítnout Další informace
×