Inzerce
Inzerce
Inzerce

Recept: Jablečný štrůdl pro vybíravé děti

Poradna »
Sdílejte
Poslat odkaz příteli Vytisknout článek
Poradna »
Sdílejte
Poslat odkaz příteli Vytisknout článek

Miluji jablečný štrůdl, zejména s ořechy, rozinkami, ve vanilkové omáčce. I když příprava trvá déle než u jednoduché bábovky, koupě hotového chlazeného listového těsta v obchodě ji značně urychlí.

Děti bohužel nemají rády rozinky, Ríša dokonce vybírá ze štrůdlu i kousky ořechů.

Tento víkend mě napadlo kompromisní řešení, abych jako obvykle nemusela dělat každou nohavici jinou - z 1 listového těsta vyjdou 2 štrůdly na 1 plech.

Náplň jsem tedy udělala takto:

8 menších jablek nastrouhaných na hrubo a skořice a cukr dle potřeby. Toto množství vyjde i na velké ochutnání dětmi :-).

Střední misku ořechů, vyloupaných a pomletých jsem nasypala přímo na rozválené těsto, dobře pak nasákne přebytečnou šťávu z jablek, která nevytéká ven. Na to jsem umístila jablečnou náplň, srolovala, potřela studenou vodou, propíchla na několika místech vidličkou a dala rychle péct do vyhřáté trouby na 190 stupňů. Po 10 minutách vždy zkontroluji a nechám dopéct. 

Se strouháním jablek a mletím ořechů mně tentokrát pomohl syn, a když ochutnal, pochválil nás: "Dobře jsme to, mami, upekli, že?" :-)

Ať Vám i dětem chutná!

autor: Calamity J.    Poslední změna: 28.02.2012 08:24:53
Předchozí článek Tvarohová buchta s povidly Další článek Skoro linecké mafinky
Diskuze
Reagovat na příspěvek
Komerční sdělení
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. V pořádku Odmítnout Další informace
×