Inzerce
Inzerce
Inzerce

Recept: Velikonoční tvarohový mazanec

Poradna »
Sdílejte
Poslat odkaz příteli Vytisknout článek
Poradna »
Sdílejte
Poslat odkaz příteli Vytisknout článek
Ingredience: 500 g hladké mouky, 2 tvarohy (nebo 1 tvaroh a asi 5 - 7 lžic mléka), 150 g másla, 150 g cukru moučka, 3 celá vejce, 1 vanilkový cukr, 2 prášky do pečiva, citr. kůra, 2 lžíce rumu a rozinky, které do toho rumu namočíme předem alespoň 1 hodinu, posekané mandle (nemusí být)
Alobal a tuk na vymazání, vejce s mlékem na potření.

Postup: Z mouky, tvarohu, másla, cukru, vajec (příp. mléka, když máme jen 1 tvaroh), vanilkového cukru, vajec namočených rozinek i s rumem a oběma prášky zpracujeme těsto, které dáme na vál a rozkrojíme na polovinu. Uválíme dva mazance, které položíme na plech - ten jsme vyložili alobalem, potřeným máslem.
Mazance nůžkami rozkrojíme do kříže a hodně potřeme vejcem s troškou mléka.
Pečeme zvolna asi na 160 °C skoro hodinu - musíme zkusit špejlí.
Fakt výborné.Mám ozkoušené.
autor: petersim2    Poslední změna: 31.03.2009 15:55:43
Předchozí článek švédský koláč Další článek Eskymo řezy
Diskuze
Reagovat na příspěvek
Komerční sdělení
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. V pořádku Odmítnout Další informace
×