Inzerce
Inzerce
Inzerce

Recept: Hnětýnky

Poradna »
Sdílejte
Poslat odkaz příteli Vytisknout článek
Poradna »
Sdílejte
Poslat odkaz příteli Vytisknout článek
Těsto:třít 1/2kg tuku(používám heru) + 1/2kg moučkového cukru + 8žloutků.Přidat 1/2kg polohrubé mouky + 1prášek do pečiva + sníh z 8 bílků. Těsto je hodně tuhé a mastné. Formičky vymažu(mě se osvědčilo sádlo) a vysypu hrubou moukou.Nandám těsto,na 1 formičku jsem dávala tak 3 polévkové lžíce těsta.Plnit jen do poloviny,vyběhne.Tato dávka vystačí(pokud neulizujete) na 16 formiček.Moje asistentka Dáda ulizovala,proto jich bylo jen 15ks. Peču ve vyhřáté troubě 15-20 minut.Nechám chvilinku prochladnout a vyklopím. Poleva:třít 2bílky + 28dkg moučkového cukru + kapičku rumu.Třu do odkrvení ruky(cca 20 minut).Rozdělím na hnětýnky a rychle zdobím.Ozdoby kupuju u nás na pouti,ale mají je i v cukrárně.Možno ozdobit i lentilkama.Moje mamka zdobí lístečkama myrty.






autor: tygřímáma    Poslední změna: 01.10.2009 20:28:28
Předchozí článek Žravá buchta Další článek netradiční bábovka -dort
pro neteř k narozeninám
Diskuze
Reagovat na příspěvek
Komerční sdělení
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. V pořádku Odmítnout Další informace
×