banner

Postup

400 g ml. masa (hovězí i vepřové)
2 žloutky, sůl, pepř, 1 cibule, hořčice
1 lžíce hl. mouky, 2 uvařená vejce natvrdo, 150 g tenkých plátků anglecké slaniny, 100g strouhaného sýra, kečup, olej, strohanku.

Postup: Mleté maso promícháme se žloutky, solí, pepřem a jemně nakrájenou cibulí lehce osmahnutou na trošce tuku. Přidáme mouku a vše důkladně propracujeme. Směs rozdělíme na 8 dílů a každý na prkénku posypaném trochou strohanky vytvarujeme do placiček. Vejce uvařená na tvrdo oloupeme a nakrájíme na čtvrtky. Na každou placičku položíme po čtvrtce vejce, které můžeme ještě potřít trochou hořčice. Masovou placku uzavřeme do tvaru závitku a obalíme plátkem slaniny. Závitky položíme do pomaštěného pekáčku a v předehřáté troubě pečeme zprudka asi půl hodiny. Před koncem pečení posypeme sýrem a necháme ho roztavit. Závitky pokapeme na konec kečupem. Podáváme s br. kaší. Je to dobré i studené.

Sdílejte stránku

Závitky z mletého masa - diskuze

Zatím zde nejsou žádné příspěvky.

Vybraná anketa

Bylo vaše dítě očkováno proti pneumokokům? Jakou vakcínou?

17 %
11 hlasů

0 %
0 hlasů

8 %
5 hlasů

58 %
38 hlasů

18 %
12 hlasů

Celkem hlasovalo 66 unikátních návštěvníků

Diskuze 0

Mohlo by vás zajímat

Knihy vysoce hodnocené odborníky i rodiči zaštiťuje matka-lékařka Jana Martincová.

Žena po 40 – sebevědomá a v kondici

Desatero péče po 40
Know-how od odborníků. Tradiční i progresivní oblasti péče o tělo i duši po 40. Pouze pro odvážné, přemýšlivé, schopné vytvořit si vlastní recept.
cena pouze u nás: 349 Kč
Žena po 40