banner

Postup

400 g ml. masa (hovězí i vepřové)
2 žloutky, sůl, pepř, 1 cibule, hořčice
1 lžíce hl. mouky, 2 uvařená vejce natvrdo, 150 g tenkých plátků anglecké slaniny, 100g strouhaného sýra, kečup, olej, strohanku.

Postup: Mleté maso promícháme se žloutky, solí, pepřem a jemně nakrájenou cibulí lehce osmahnutou na trošce tuku. Přidáme mouku a vše důkladně propracujeme. Směs rozdělíme na 8 dílů a každý na prkénku posypaném trochou strohanky vytvarujeme do placiček. Vejce uvařená na tvrdo oloupeme a nakrájíme na čtvrtky. Na každou placičku položíme po čtvrtce vejce, které můžeme ještě potřít trochou hořčice. Masovou placku uzavřeme do tvaru závitku a obalíme plátkem slaniny. Závitky položíme do pomaštěného pekáčku a v předehřáté troubě pečeme zprudka asi půl hodiny. Před koncem pečení posypeme sýrem a necháme ho roztavit. Závitky pokapeme na konec kečupem. Podáváme s br. kaší. Je to dobré i studené.

Sdílejte stránku

Závitky z mletého masa - diskuze

Zatím zde nejsou žádné příspěvky.

Vybraná anketa

Souhlasíte s omezením odkladů za současného zrušení přípravných tříd?

15 %
6 hlasů

80 %
33 hlasů

5 %
2 hlasy

Celkem hlasovalo 41 unikátních návštěvníků

Diskuze 0

Mohlo by vás zajímat

Knihy vysoce hodnocené odborníky i rodiči zaštiťuje matka-lékařka Jana Martincová.

Žena po 40 – sebevědomá a v kondici

Jak být šik a fit i po 40
Unikátní publikace pro ženy, nejen po 40, v níž jedna z autorek podstoupila omlazující proces přirozenějšími metodami na vlastní kůži. Inspirujte se desaterem nejen pro ženu po 40! Jediná komplexní kniha o období po 40. Omlazení přirozenými metodami!
cena pouze u nás: 349 Kč
Žena po 40 – sebevědomá a v kondici