Recept: Selská krkovice
Pro akci je nutné přihlášení
Postup
80 g slaniny
2 větší cibule
4 plátky vepřové krkovice bez kosti
pepř a sůl podle chuti
40 g sádla
1 lžička mleté sladké papriky
200 ml vývaru
6 velkých brambor
Plátky masa na okrajích nařízneme, naklepeme, osolíme a opepříme. Necháme odležet, mezitím pokryjeme dno hrnce plátky slaniny, na ně rozložíme pokrájenou jednu cibuli na kolečka. Druhou cibuli nakrájíme na jemno a osmažíme na sádle. Přisypeme mletou papriku, zamícháme a sundáme ze zdoje tepla. Odleželé plátky masa naskládáme do kastrolu na kolečka cibule, zasypeme částí smažené cibulky, dáme další plátek, zase zasypeme částí cibulky, tak spotřebujeme všechno maso a cibulku.Na závěr do hrnce rozložíme oloupané omyté brambory nakrájené na větší kostky. Vše zalijeme vývarem, přiklopíme poklicí a dusíme cca 2 hodiny.
Předchozí recept:
Rychlý a jednoduchý dort
Následující recept:
JABLEČNÁ PLACKA S POLEVOU
Selská krkovice - diskuze

Související recepty
Aktuální testování
Aktuální soutěže
BMI
Kategorie BMI jsou zjednodušeným modelem, které nám pomáhají se zorientovat v naší tělesné hmotnosti. Body Mass Index (BMI) udává méně přesné údaje zejména u dětí, starších lidí a aktivních sportovců. Přesnější posouzení tělesné váhy než kalkulačka BMI může provést odborník, který zahrne i další parametry: např. pohlaví, věk, objem svalů, typ postavy a celkový životní styl.
TĚHOTENSKÉ E‑MAILY
Zaregistrujte se na Babyonline.cz, uveďte termín porodu a každý týden vám automaticky přijde e-mail s informacemi o vašem těhotenství týden po týdnu a vývoji miminka!
Vybraná anketa
Bylo vaše dítě očkováno proti pneumokokům? Jakou vakcínou?
18 %
12 hlasů
0 %
0 hlasů
7 %
5 hlasů
57 %
38 hlasů
18 %
12 hlasů
Celkem hlasovalo 67 unikátních návštěvníků