banner

Postup

80 g slaniny


2 větší cibule


4 plátky vepřové krkovice bez kosti


pepř a sůl podle chuti


40 g sádla


1 lžička mleté sladké papriky


200 ml vývaru


6 velkých brambor


Plátky masa na okrajích nařízneme, naklepeme, osolíme a opepříme. Necháme odležet, mezitím pokryjeme dno hrnce plátky slaniny, na ně rozložíme pokrájenou jednu cibuli na kolečka. Druhou cibuli nakrájíme na jemno a osmažíme na sádle. Přisypeme mletou papriku, zamícháme a sundáme ze zdoje tepla. Odleželé plátky masa naskládáme do kastrolu na kolečka cibule, zasypeme částí smažené cibulky, dáme další plátek, zase zasypeme částí cibulky, tak spotřebujeme všechno maso a cibulku.Na závěr do hrnce rozložíme oloupané omyté brambory nakrájené na větší kostky. Vše zalijeme vývarem, přiklopíme poklicí a dusíme cca 2 hodiny.

Sdílejte stránku

Předchozí recept:

Rychlý a jednoduchý dort

Následující recept:

JABLEČNÁ PLACKA S POLEVOU

Selská krkovice - diskuze

Jůůůůůůůů,to musí být dobrota a ještě z jednoho hrnce.

Vybraná anketa

Bylo vaše dítě očkováno proti pneumokokům? Jakou vakcínou?

18 %
12 hlasů

0 %
0 hlasů

7 %
5 hlasů

57 %
38 hlasů

18 %
12 hlasů

Celkem hlasovalo 67 unikátních návštěvníků

Diskuze 0

Mohlo by vás zajímat

Knihy vysoce hodnocené odborníky i rodiči zaštiťuje matka-lékařka Jana Martincová.

Žena po 40 – sebevědomá a v kondici

Desatero péče po 40
Know-how od odborníků. Tradiční i progresivní oblasti péče o tělo i duši po 40. Pouze pro odvážné, přemýšlivé, schopné vytvořit si vlastní recept.
cena pouze u nás: 349 Kč
Žena po 40