Inzerce
Inzerce
Inzerce

Recept: Nadívaný losos - sváteční

Poradna »
Sdílejte
Poslat odkaz příteli Vytisknout článek
Poradna »
Sdílejte
Poslat odkaz příteli Vytisknout článek

1 losos s kůží, podélně rozpůlený (bez hlavy a ocasu)

sůl, pepř

2 lžíce limetkové nebo citronové šťávy

2 lžíce medu

2 lžíce sójové omáčky

Na nádivku:

1 větší svazek jarní cibulky

2 malé tenké chilly papričky

1 větší kus zázvoru

2 větší stroužky česneku

50 g kokosového krému nebo mléka (není podmínkou)

400 g syrových oloupaných krevet (vhodné jsou malé koktejlové)

olej

Postup:

1) Nejprve připravit nádivku: Cibulku, chilly papričky a zázvor nasekat na nudličky. Na pánvi (woku) rozpálit olej, vhodit cibulku, chilli (část obojího nechat na ozdobení), zázvor a rozdrcený nebo prolisovaný česnek a opékat 3-4 minuty. Pak přidat kokosový krém a míchat do zhoustnutí. Přisypat krevety a opékat dokud nezrůžovějí. Osolit a opepřit podle chuti a nechat vychladnout.

2) Filety lososa omýt, případně odkostit. Na arch pečícího papíru položit 4 provázky (cca 30 cm) a na ně plát lososa kůží dolů. Na to rozprostřít nádivku, přikrýt druhým plátem lososa kůží nahoru a pevně zavázat provázky. V troubě předehřáté na 220°C péct 15-20 minut.

3) V rendlíku rozehřát citronovou šťávu, med a sójovku. Po upečení přenést lososa na servírovací talíř, postříkat horkou omáčkou a ozdobit nudličkami z cibulky a chilli papričky.

Jako příloha jsou vhodné pečené nebo vařené brambory.

Dobrou chuť :-)





autor: Sphinx    Poslední změna: 26.03.2012 22:54:27
Předchozí článek Kuřátko na leču Další článek Pleckové medailonky
Diskuze
Reagovat na příspěvek
Komerční sdělení
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. V pořádku Odmítnout Další informace
×