Recept: Koblihy
Pro akci je nutné přihlášení
Postup
250 ml vlažného mléka
2 polévkové lžíce oleje
2 žloutky
20 ml rumu
špetka soli
500g polohrubé mouky
40g droždí
50g cukru
Předchozí recept:
Chleba s jogurtem - DP
Následující recept:
Cizrnová polévka
Koblihy - diskuze

Vyválela jsem klasiku plát asi půl cenťáku, vykrájela kolečka (tím kelímkem, co se kdysi dostával k TANGU, tomu práškovému nápoji), dala na plech s pečícím papírem, nechala kynout asi 20 minut, pak vprostřed udělala ďolík (bez mučení přiznávám, že jsem k tomu použila spodek solničky, prstama to nešlo a nic jiného k tomu vhodného jsem po ruce ten okamžik nenašla). Rozehřála troubu na 180°C dala to takto nasucho péct, po 10 minutách jsem potřela rozpuštěným máslem s cukrem a dopekla dalších 10 minut. Do ďolíků jsem pak dala tvaroh utřený s troškou cukru, na to povidla a byly .
Související recepty
Aktuální testování
Aktuální soutěže
BMI
Kategorie BMI jsou zjednodušeným modelem, které nám pomáhají se zorientovat v naší tělesné hmotnosti. Body Mass Index (BMI) udává méně přesné údaje zejména u dětí, starších lidí a aktivních sportovců. Přesnější posouzení tělesné váhy než kalkulačka BMI může provést odborník, který zahrne i další parametry: např. pohlaví, věk, objem svalů, typ postavy a celkový životní styl.
TĚHOTENSKÉ E‑MAILY
Zaregistrujte se na Babyonline.cz, uveďte termín porodu a každý týden vám automaticky přijde e-mail s informacemi o vašem těhotenství týden po týdnu a vývoji miminka!
Vybraná anketa
Chtěl/a byste vyzkoušet jídlo, které uvařil přední světový šéfkuchař?
11 %
32 hlasů
14 %
41 hlasů
56 %
165 hlasů
8 %
22 hlasů
5 %
14 hlasů
6 %
19 hlasů
Celkem hlasovalo 293 unikátních návštěvníků