Inzerce
Inzerce
Inzerce

Recept: Rohlíky

Rady, recepty - vlastní, kde kupovat směsi. Za námět na novou rubriku děkujeme JaniněK.

Poradna »
Sdílejte
Poslat odkaz příteli Vytisknout článek
Poradna »
Sdílejte
Poslat odkaz příteli Vytisknout článek
200 ml vlažné vody
1,5 - 2 lžičky soli
50 g změklého sádla
400 g hladkémouky
1 lžička cukru
20 g čerstvého nebo 2 lžičky sušeného droždí
 
Program těsto.
Pak rozdělíma na 10 kousků, děláme rohlíky nebo housky. Necháme kynout cca 15 minutna plechu, pak potřeme rozšlehaným vajíčkem, posypeme mákem, sezamovým či jiným semínkem (podle chuti, je možno nesypat ničím a dokonce ani  potírat vajíčkem).
Pečeme na cca 180° C po dobu 12 - 15 minut. I bez potírání vajíčkem se peče stejnou dobu na stejnou teplotu.
Nejvíc z toho ale dělám bulky na Hamburgery, manželovi moc chutnají. Těch je z dávky těsta 8 kusů, potírám je vajíčkem a sypu hrubou solí a makem.
Ale ty bohužel nemám vyfocené, jaksi si v té rychlosti jejich zmizení ani na focení nevzpomenu. A je těch rohlíků plný plech, protože to je ten do té malé elektrické trouby.






autor:    Poslední změna: 05.02.2010 13:51:07
Předchozí článek Záviny Další článek Možná by vás zajímalo...
Diskuze
Reagovat na příspěvek
Komerční sdělení
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. V pořádku Další informace
Inzerce