banner

Postup

vypadá to složitě, ale je to rychlé a jednoduché, mnohem lepší než z obchodu a prostě mňam!


Odpalované těsto:


90g pokrmový tuk


250ml voda


140g mouka hladká


sůl


4 vejce


V hrnci svařit vodu s tukem a solí, přisypat mouku a vařit 5min. Za občasného míchání nechat vychladnout. Zapracovat postupně po jednom vejce. Stříkat zdobičkou na pečící papír věnečky. Páct na 170°C asi 20min.


 


Krém:


500ml mléko


2ks vanilkový pudink


4lžíce rumu


120g cukr krupice


3ks vanilkový pudink


150g změklé máslo


Mléko, pudink a cukr svařit, za stálého míchání nechat vychladnout, zašlehat postupně do másla. Naplnit rozkrojené věnečky zdobičkou.


 


Poleva:


150g cukr moučka


2lžíce horké mléko


citronová šťáva


1lžíce rumu


Polevu třít 5min vařechou, potom vařechou zdobit věnečky.


Pokud děláte dětem, vynechte rum. Věnečky nechat ztuhnout v lednici. Z tohoto množství je asi 50 malých kousků, které zmiznou okamžitě, jakmile je dáte na stůl!

Fotogalerie

Sdílejte stránku

Předchozí recept:

jogurtový chléb

Následující recept:

Pekáč líné manželky

Vybraná anketa

Chtěl/a byste vyzkoušet jídlo, které uvařil přední světový šéfkuchař?

11 %
32 hlasů

14 %
41 hlasů

56 %
164 hlasů

8 %
22 hlasů

5 %
14 hlasů

7 %
19 hlasů

Celkem hlasovalo 292 unikátních návštěvníků

Diskuze 0

Mohlo by vás zajímat

Knihy vysoce hodnocené odborníky i rodiči zaštiťuje matka-lékařka Jana Martincová.

Žena po 40 – sebevědomá a v kondici

Desatero péče po 40
Know-how od odborníků. Tradiční i progresivní oblasti péče o tělo i duši po 40. Pouze pro odvážné, přemýšlivé, schopné vytvořit si vlastní recept.
cena pouze u nás: 349 Kč
Žena po 40