banner

Postup

1 kg až 1 1/2 kg čerstvého libovějšího bůčku (ne mražený),
10 ks. vajíček,
6 stružků česneku – utřít,
1 malá lžička majoránky,
4 velké lžíce hladké mouky,
4 až 5 velkých lžic strouhanky,
osolit dle chuti,
1 malá lžička CHILLIE koření (lze nahradit pálivou paprikou), radši méně,

Syrový bůček nakrájíme na kostičky cca 1 x 1 cm, dáme do mísy a přidáme 10 syrových vajíček, veškeré koření, mouku a strouhanku. Důkladně promícháme a necháme cca 1/2 hodiny uležet.
Poté dáme do sáčku na tlačenky. Vložíme do vařící vody a vaříme 2 1/4 hodiny. Po uvaření necháme vychladnout.
Tlačenka se nemusí otáčet ani zatěžovat. Skladujeme v ledničce.

Sdílejte stránku

Předchozí recept:

Surimi pomazánka

Následující recept:

Sýrové koule

Vaječná tlačenka - diskuze

Zatím zde nejsou žádné příspěvky.

Vybraná anketa

Souhlasíte s omezením odkladů za současného zrušení přípravných tříd?

19 %
8 hlasů

77 %
33 hlasů

5 %
2 hlasy

Celkem hlasovalo 43 unikátních návštěvníků

Diskuze 0

Mohlo by vás zajímat

Knihy vysoce hodnocené odborníky i rodiči zaštiťuje matka-lékařka Jana Martincová.

Žena po 40 – sebevědomá a v kondici

Jak být šik a fit i po 40
Unikátní publikace pro ženy, nejen po 40, v níž jedna z autorek podstoupila omlazující proces přirozenějšími metodami na vlastní kůži. Inspirujte se desaterem nejen pro ženu po 40! Jediná komplexní kniha o období po 40. Omlazení přirozenými metodami!
cena pouze u nás: 349 Kč
Žena po 40 – sebevědomá a v kondici