banner

Postup

Ušlehat 5 žloutků + 370 g moučkového cukru. Přidat 9 lžic vychladlé turecké kávy, 100 g mletých ořechů, 250 g hrubé mouky, 1 prášek do pečiva a sníh z 5 bílků.


Nalijeme na vymyzaný a vysypaný plech a upečeme.


 


Náplň: Uvaříme kaši z 1/2 l mléka a 3 lžic hladké mouky.


Ušleháme 200 g moučkového cukru, 1 máslo, 1 žloutek, 1 vanilkový cukr a zašleháme vychladlou kaši.


Natřeme na vychladlé těsto.


 


Poleva: Přivedeme k varu 100 ml šlehačky. Když chytne var, rozpustíme v ní za stálého míchání 200 g čokolády na vaření. Ihned lejeme na buchtu.


Poleva se při krájení vůbec neláme.


 


Celou buchtičku dáme vychladit do ledničky.


 


DOBROU CHUŤ.

Fotogalerie

Sdílejte stránku

Předchozí recept:

Béřovický králík

Následující recept:

čočková paštika

Ořechový nanuk - diskuze

Tak ale to je bomba

kalorická, cenová a dozajista i chuťová.

Ale asi neodolám, na příští víkend bych si přála ženskou drbárnu, tak to možná udělám. Máme toho všechny tak nějak akorát, tak že bychom obalily nervíky tučíkem.

Vybraná anketa

Chtěl/a byste vyzkoušet jídlo, které uvařil přední světový šéfkuchař?

11 %
32 hlasů

14 %
41 hlasů

56 %
165 hlasů

8 %
22 hlasů

5 %
14 hlasů

6 %
19 hlasů

Celkem hlasovalo 293 unikátních návštěvníků

Diskuze 0

Mohlo by vás zajímat

Knihy vysoce hodnocené odborníky i rodiči zaštiťuje matka-lékařka Jana Martincová.

Žena po 40 – sebevědomá a v kondici

Desatero péče po 40
Know-how od odborníků. Tradiční i progresivní oblasti péče o tělo i duši po 40. Pouze pro odvážné, přemýšlivé, schopné vytvořit si vlastní recept.
cena pouze u nás: 349 Kč
Žena po 40