banner

Recept: Obrácený jablkový koláč

Postup

TĚSTO - 250 g hladké mouky, 25 g moučkového cukru, 125 g tuku, 1 žloutek, špetka soli, tuk na vymazání formy.


 


NÁPLŇ - 1 kg pevných jablek, 70 g másla, 200 g krupicového cukru, šťáva a kůra z 1 citronu, 100 - 150 ml vody.


 


 


Nejdříve si připravíme rychle těsto, které necháme v lednici ve folii 2 hodiny odpočívat.


Oloupaná jablka nakrájíme na měsíčky a promícháme je s citronovou šťávou. V hlubší pánvi rozpustíme máslo s 50 g cukru, přidáme citronovou kůru a jablka. Za občasného míchání dusíme 10 minut.


V menší pánvi roztavíme zbylých 150g cukru na světlý karamel, zalijeme vodou a zbytkem vody, která nám zbyla z jablek. Vaříme cca 10 minut.


Karamel nalijeme do vymazané formy, poklademe dušenými jablky a přikryjeme rozváleným těstem.


Pečeme v předehřáté troubě na 180°C 30 minut. Pak necháme 15 minut zchladnout, přiklopíme velkým talířem a vyklopíme.

Fotogalerie

Sdílejte stránku

Obrácený jablkový koláč - diskuze

Aničko vypadá pěkně, jak chutná?

Vybraná anketa

Chtěl/a byste vyzkoušet jídlo, které uvařil přední světový šéfkuchař?

11 %
32 hlasů

14 %
41 hlasů

56 %
165 hlasů

8 %
22 hlasů

5 %
14 hlasů

6 %
19 hlasů

Celkem hlasovalo 293 unikátních návštěvníků

Diskuze 0

Mohlo by vás zajímat

Knihy vysoce hodnocené odborníky i rodiči zaštiťuje matka-lékařka Jana Martincová.

Žena po 40 – sebevědomá a v kondici

Desatero péče po 40
Know-how od odborníků. Tradiční i progresivní oblasti péče o tělo i duši po 40. Pouze pro odvážné, přemýšlivé, schopné vytvořit si vlastní recept.
cena pouze u nás: 349 Kč
Žena po 40