Recept: Jahodová želva
Pro akci je nutné přihlášení
Postup
Seznam ingrediencí:
0,5 kg jahod
1 kelímek Rama Cremefine zakysaný krém
1 kelímek Rama Cremefine ke šlehání
1 balení tvarohu
1-2 balení plátkové želatiny
10 lžic cukru
20-25 piškotů
1 kulatého piškotového korpusu ze tří vajec
Postup přípravy:
Vybereme si misku o obsahu cca 1,5 -2l, která bude vypadat jako krunýř želvy. Podle horního obvodu upečeme piškotový korpus - kolečko (recept nedávám, každý má jistě vlastní - stačí korpus ze 3 vajec). Jahody rozmačkáme vidličkou na kaši, vmícháme do tvarohu, a vmícháme Ramu Cremefine zakysaný krém. Hrst jahod si necháme stranou a vmícháme nakonec a jen lehce rozmačkáme vidličkou, aby ve směsi zůstaly kusy jahod. Ramu Cremefine ke šlehání ušleháme dotuha a jen lehce vmícháme do směsi, osladíme dle chuti. Rozpustíme želatinu dle návodu, nalijeme do ní směs, promícháme. Vybranou misku vyložíme potrav. folií, směs do ní nalijeme, přiklopíme korpusem (oříznout, aby seděl na hladině směsi) a necháme ztuhnout, nejlépe přes noc. Vyklopíme, poklademe piškoty (krunýř), na jeden piškot namalujeme čokoládou oči a tlamičku a zapíchneme "naštorc".
Předchozí recept:
Pribináček
Následující recept:
Banánový rychlý mls
Související recepty
Aktuální testování
Aktuální soutěže
BMI
Kategorie BMI jsou zjednodušeným modelem, které nám pomáhají se zorientovat v naší tělesné hmotnosti. Body Mass Index (BMI) udává méně přesné údaje zejména u dětí, starších lidí a aktivních sportovců. Přesnější posouzení tělesné váhy než kalkulačka BMI může provést odborník, který zahrne i další parametry: např. pohlaví, věk, objem svalů, typ postavy a celkový životní styl.
TĚHOTENSKÉ E‑MAILY
Zaregistrujte se na Babyonline.cz, uveďte termín porodu a každý týden vám automaticky přijde e-mail s informacemi o vašem těhotenství týden po týdnu a vývoji miminka!
Vybraná anketa
Bylo vaše dítě očkováno proti pneumokokům? Jakou vakcínou?
17 %
11 hlasů
0 %
0 hlasů
8 %
5 hlasů
58 %
38 hlasů
18 %
12 hlasů
Celkem hlasovalo 66 unikátních návštěvníků