Inzerce
Inzerce
Inzerce

Recept: Pařížšký dort

Poradna »
Sdílejte
Poslat odkaz příteli Vytisknout článek
Poradna »
Sdílejte
Poslat odkaz příteli Vytisknout článek

Korpus:

4 žloutky (z bílků sníh)

25 dkg cukru moučky

8 lžic horké vody

15 dkg hladké mouky

1/2 prášku do pečiva

1 lžíce kakaa

1 kakaový pudink

5 dkg oříšků

 

Vejce s cukrem utřeme do husté pěny, přidáme vodu a mícháme do tužší hmoty. Z bílků si připravíme sníh a po lžičkách přidáváme další směs na střídačku - velmi jemně a opatrně, aby buchta byla vláčná a ten sníh se neutloukl.Pečeme na 150 stupňů.

 

Náplň:

3 šlehačky

4 lžíce kakaa

4 lžíce cukru moučky

 

2 šlehačky, kakao a cukr moučku zamícháme a necháme projít varem. Pak vypneme, schladíme na plotně a dáme do lednice do druhého dne. Druhý den po troškách šleháme (nešlehat najednou celé množství). Poslední šlehačku necháme bílou a vyšleháme zvlášť. Zdobíme dle fantazie:)

autor: luciasek84    Poslední změna: 20.07.2011 11:27:44
Předchozí článek Šveskový dezertík Další článek Nápoj Margarita
Diskuze
Reagovat na příspěvek
Komerční sdělení
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. V pořádku Odmítnout Další informace
×