banner

Postup

Co potřebuješ:

1 cibuli
1 květák rozebraný na malé růžičky
1/2 sáčku čočky
3-5 rajčátek na osminky (rajčata nemusí být)
1-2 lžičky kari koření
špetku kmínu
sůl dle možností a chuti
1-2 hrnky vody
1 lžíci oleje
(1 zakysanou smetanu dle chuti)

příloha: rýže, pečivo

Taaakže:

všechno kromě oleje a smetany nahážeš do vyšší pánve,zakryješ a necháš dusit dokud čočka není měkká. Vypneš sporák, přidáš olej, zamícháš. Nakonec přidáš podle chuti zakysanou smetanu, jogurt nebo přisypeš trošku ovesného mléka v prášku.

Kdo chce, osmahne nejdřív cibulku na oleji, pak přidá zbytek. Rajčátka dávám, jenom když je sezóna, když se mi chce, tak je předem oloupu.

Tož si užijte a napište, jestli to stálo za to.

Sdílejte stránku

Předchozí recept:

Bramborový koláč s jablky

Následující recept:

Červená řepa

kari čočka s květákem - diskuze

Dobrý recept, je to rychlé a jednoduché, tahle kombinace by mě nenapadla. Moc jsem si pochutnala i ostatní členové rodiny to zdlábli.

Vybraná anketa

Souhlasíte s omezením odkladů za současného zrušení přípravných tříd?

15 %
6 hlasů

80 %
33 hlasů

5 %
2 hlasy

Celkem hlasovalo 41 unikátních návštěvníků

Diskuze 0

Mohlo by vás zajímat

Knihy vysoce hodnocené odborníky i rodiči zaštiťuje matka-lékařka Jana Martincová.

Žena po 40 – sebevědomá a v kondici

Jak být šik a fit i po 40
Unikátní publikace pro ženy, nejen po 40, v níž jedna z autorek podstoupila omlazující proces přirozenějšími metodami na vlastní kůži. Inspirujte se desaterem nejen pro ženu po 40! Jediná komplexní kniha o období po 40. Omlazení přirozenými metodami!
cena pouze u nás: 349 Kč
Žena po 40 – sebevědomá a v kondici