banner

Postup

vařené brambory (cca 1/2 kg nebo víc dle žravosti rodiny)


1  vejce (nebo 2 při větším množství)


česnek, majoránka, sůl


hrubá mouka a krupice


Brambory nastrouháme nebo rozmačkáme na kaši. Přidáme vejce, česnek, sůl  a majoránku. Do kaše střídavě přisypáváme mouku a krupici, tak aby vzniklo hutné těsto (množství závisí na bramborech). Pak z těsta uválíme válec, který nakrájíme na hranolky cca 5x3x3 cm. Hranolky vyskládáme do pekáčku vymazaného sádlem a sádlem je také potřeme. Pečeme na 170°C do lehce zlatova a pak plech vyndáme a každou kačenku vidličkami v prostředku roztrhneme aby vyšla pára ven a dáme zpět do trouby. Dopečeme dohněda. Podáváme s kyselými okurkami nebo s kyselým zelím.

Sdílejte stránku

Předchozí recept:

Oblíbený chlebík

Následující recept:

Cizrnové kari

Bramborové kačenky - diskuze

To zní parádně. Vyzkouším

Aha, to zní zajímavě

V troubě jsem to ještě nikdy nepekla. Super tip, díky

Vybraná anketa

Souhlasíte s omezením odkladů za současného zrušení přípravných tříd?

17 %
7 hlasů

79 %
33 hlasů

5 %
2 hlasy

Celkem hlasovalo 42 unikátních návštěvníků

Diskuze 0

Mohlo by vás zajímat

Knihy vysoce hodnocené odborníky i rodiči zaštiťuje matka-lékařka Jana Martincová.

Žena po 40 – sebevědomá a v kondici

Jak být šik a fit i po 40
Unikátní publikace pro ženy, nejen po 40, v níž jedna z autorek podstoupila omlazující proces přirozenějšími metodami na vlastní kůži. Inspirujte se desaterem nejen pro ženu po 40! Jediná komplexní kniha o období po 40. Omlazení přirozenými metodami!
cena pouze u nás: 349 Kč
Žena po 40 – sebevědomá a v kondici