Inzerce
Inzerce
Inzerce

Očkování proti žloutence A

Inzerce

Ještě pro upřesnění:

  • Děti naočkované hexavakcínou jsou naočkovány proti infekční žloutence typu B, která je součástí hexavakcíny. Aby byly chráněny i proti typu A, musí se nechat doočkovat.
  • Děti, které nejsou očkovány hexavakcínou, je možno nechat naočkovat kombinovanou vakcínou současně proti infekční žloutence typu A i B.
Diskuze » Poradna »
Sdílejte
Poslat odkaz příteli Vytisknout článek
Diskuze » Poradna »
Sdílejte
Poslat odkaz příteli Vytisknout článek
Komerční sdělení

Očkování proti žloutence A - diskuze

  • Žloutenka
    Ahoj,
    nevím, kam se s ním obrátit. Jsem v 37. týdnu těhotenství a dozvěděla jsem se, že u nás v práci byla u jednoho pracovníka na hale diagnostikována žloutenka - do dvou dnů se snad bude vědět, který typ. Samozřejmě mě to zneklidnilo, nerada bych své malé zkomplikovala první týdny života. Nevíte někdo, co by se dělo, kdybych tu žloutenku dostala také (kterýkoliv typ) a jak hodně by to ovlivnilo zdravotní stav mého dítěte? Má gynekoložka má bohužel tento týden dovolenou.
    Díky
    Lenka 
    lenkajelenova   | 07.10.2008 19:23:08 | Reakcí: 1, poslední: 08.10.2008 11:02:09
    Reagovat | Zobrazit reakce | URL příspěvku
    • \
      RE: Žloutenka
      přikládám odpověď dr. Ludvíkovské:
      Všechny osoby, které přijdou do kontaktu s nemocným žloutenkou typu A nebo B, podléhají zvýšenému zdravotnímu dohledu včetně kontrol jaterních testů v termínech, které určuje příslušné epidemiologické oddělení. Z dalších preventivních opatření přichází v úvahu podání lidského imunoglobulinu nebo očkování podle typu žloutenky.Dle odborné literatury je riziko pro plod sice zanedbatelné, ale těhotná nebo kojící žena se má očkovat pouze v nutném případě. Tazatelka by měla být pod zvýšeným zdravotním dohledem u svého ošetřujícího praktického lékaře ( ev.gynekolga), který její situaci posoudí po konzultaci s epidemiology (očkování, imunoglobulin). Žloutenka je pro matku i plod velmi závažné onemocnění, hospitalizace na infekčním oddělení by byla nutností.
      Toť odpověď, určitě bych nepodléhala předčasné panice a zkonzultovala se svým lékařem. Držím palce, ať z toho nic není
      Jana Martincová
      Baby on line   | 08.10.2008 11:02:09
      Reagovat | URL příspěvku
  • Ještě by mě zajímalo jakou nestudenější teplotu vydrží.Vybírala jsem v bankomatu,tam jsem se musela dotknout těch tlačítek a nemohla jsem si před tím umýt ruce,nebo potom.Bylo to venku.Ale už je dost zima,tak to snad hned umře-ta žloutenka.
    Honafa   | 07.10.2008 15:58:27 | Reakcí: 2, poslední: 08.10.2008 12:00:50
    Reagovat | Zobrazit reakce | URL příspěvku
    • \
      RE:
      opět od mikrobiol.: virus hepatitidy A vydrží při teplotě - 20 až - 70 stupňů 6 měsíců
      Calamity J.   | 08.10.2008 10:59:51
      Reagovat | URL příspěvku
      • \
        RE:
        Ty jo.Předce nebudu jak Monk a nebudu se pořád utírat ubrouskama.A pak mi to Gabka dotáhne ze školy a stejně se neubráním.Když už to mají i na nově!Asi jak pořád chodili dělat reportáže s nakaženýma. 
        Honafa   | 08.10.2008 12:00:50
        Reagovat | URL příspěvku
  • Taky jsem začala být ještě duslednější s hygienou.Vlhčené ubrousky jsem,ale u sebe měla vždycky.Musím říct,že pocit stále čistých rukou je fajn.Jen by mě ještě zajímalo.Jak dlouho vydrží žloutenka třeba na záchodě?Jestli minuty nebo hodiny?
    Honafa   | 01.10.2008 14:05:33 | Reakcí: 4, poslední: 06.10.2008 14:23:45
    Reagovat | Zobrazit reakce | URL příspěvku
    • \
      RE:
      Zjišťovala jsem u mikrobioložky, naší malířky a zde je odpověď:
      Dokud ho někdo nespláchne:-)))

      Je to malý neobalený RNA virus, takže je značně odolný (jak k tukovým rozpouštědlům, k detergentům a ke kyselému pH, vydrží teplotu až 60 stupňů, spolehlivě se zničí oxidačními činidly, např. chlorovými dezifekčními preparáty nebo kyselinou peroctovou) a tudíž bych řekla, že na běžném záchodě vydrží dost dlouho. Takže pořádně mýt ruce.
      Calamity J.   | 02.10.2008 16:15:07
      Reagovat | URL příspěvku
      • \
        RE:
        A mýdlo ho zničí??  
        hanyx   | 06.10.2008 08:45:41
        Reagovat | URL příspěvku
        • \
          RE:
          Opět přikládám odpověď mikrobioložky:
          "Na kůži by se neměl uchytit, v každém! případě platí, že po záchodě je dobré si umýt ruce (ať řádí žloutenka nebo ne) a před každým jídlem si umýt ruce (ať řádí žloutenka nebo ne)."
          Calamity J.   | 06.10.2008 14:23:45
          Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE:
      Tý jo.Já myslela,že třeba po hodině umře.No přístě nebudu čekat a pujdu hned. 
      Honafa   | 02.10.2008 18:12:35
      Reagovat | URL příspěvku
  • Musím říct, že se mi velmi líbilo povídání paní Dr. Ludvíkovské o žloutence typu A - je v něm dostatek odborných informací, přitom ovšem prezentovaných formou, kterou jsme schopny pochopit i my, maminky-nelékařky.
    Musím se přiznat, že jsem netušila, že existuje vakcína kombinovaná, na typ A a zároveň i B, o doočkování A uvažuju delší dobu (B máme v rámci povinného očkování) - a díky tomuto článku a současné situaci jsem konečně dostala ten pověstný "kopanec" a snad se rozhýbu, aby nezůstalo jen u těch úvah, ale abych i konala a syna nechala konečně doočkovat.
    A ještě - jak psala Calamity - mě vůůůůůbe nenapadlo, že bych mohla nechat naočkovat i sebe, to je taková "provozní slepota", maminka se soustředí jen na děcko, obzvlášť v souvislosti s očkováním a přitom nejen děti jsou ohrožené.

    Již jsem psala v jedné ze svých vychytávek (osvědčilo se mi zejména při cestování) - stále mám u sebe v kabece 15 kusové balení papírových vlhčených uborusků (malé, praktické a přitom dostačující), neposedné ručičky malých dětí jsou témeř neustále od nečeho špinavé a jejich strkání do pusinky lze zabránit asi jen těžko. Často použiju i pro sebe (i když do pusinky si prstíky nestrkám  ) - ale vážně, předpokládám, že mnohé z vás to taky tak dělají, kdo ne, můžu vřele doporučit, já osobně nesnáším špinavé ruce, obzvlášť taková ta "městská" a "supermarketovská" špína je mi odporná.
    Renča   | 01.10.2008 08:59:44 | Reakcí: 1, poslední: 01.10.2008 18:49:23
    Reagovat | Zobrazit reakce | URL příspěvku
    • \
      RE:
      Vlhčené ubrousky nosím v kabelce ze stejného důvodu taky.Navíc je mám i v autě.Je to skvělý pomocník s dětmi každého věku.
      tygřímáma   | 01.10.2008 18:49:23
      Reagovat | URL příspěvku
  • Asi intuice :-)
    Několikrát jsem v nemocnici odmítla plně hrazené očkování proti oběma žloutenkám. Pak jsem rodila a chodila neustále na nějaké očkování s dětmi. A najednou si povídám: "Nebylo by na čase nechat naočkovat také sebe?" A tak jsem od jara rozočkovaná, ještě mě čeká poslední dávka, kterou mám již několik měsíců naštěstí v lednici.
    Calamity J.   | 30.09.2008 21:16:31
    Reagovat | URL příspěvku
  • Havrix je A
    Děti nemám, ale já očkovaná jsem - v očkovacím průkazu mám napsáno HAVRIX - což je, jak jsem se byla optat - žloutenka typu A
    hanyx   | 30.09.2008 12:44:56
    Reagovat | URL příspěvku
Vložit příspěvekČlanky s diskuzí

Poradna

Vyvoj 14 ti mesicniho syna

| Cucollino | 29.03.2020, 11:38

Dobry den,memu mladšímu synovi za tyden bude 14 mesicu..Mam par obav zda je u nej vse v poradku co se tyka vyvoje.
Mam jeste starsiho syna,u toho resime otazku autismu ci VD,jeste nema stanovenou diagnozu a je mu 4,5 roku..
Co se tyka mladsiho,tak ten se narodil od 14 dni drive,co se tyka motorickeho vyvoje,je zrejmne vse tak jak ma byt,leze po čtyřech,sedi,obchází nabytek,za ruku jde ale nema odvahu se pustit a jit sam.Vsude tedy vyleze na gauc,postel,schody uplne bez problemu uz od 11 ti mesicu..
Spis co me trapi je to zda je to ostatni v poradku..Kdyz mu treba ukazu 5 zvířátek v radě a zeptam se kde je krava,prase,kocka,pes atd tak bez váhání bud schodi nebo vezme do ruky.Kdyz se ho zeptam aniz by je videl tak je videt ze hleda,ale jakmile vidi neco jineho tak si jde proste po svem :-) Kdyz mu reknu dej,bud se zacne rozcilovat ze mi to neda,nebo to po me hodi a parkrat tedy mi to dal do ruky.Ale nejake prines,ukaz to zatim jinak ne..kostky kdyz postavim komín schazuje ale nepostavi.Za to kazde smitko na zemi sebere..Zacina tedy pouzivat na vse ukazovacek autickem jezdi i tim ukazovackem,ale ucelne k ukazovani ho jeste nepouziva,to taky nevim zda je v normlne nebo ne.Co se tyka ocniho kontaktu tak ten je v poradku,je mazlivej,kdyz delam blbinky smeje se,kdyz se mu nevo nelibi da tez najevo,kdyz znizim z dohledu ted jde ke dverim a place.Co se tyka reci,tak po ockovani 1 hexy mi prestal zvatlat,pak zacal po 2 mesicich opet zvatlat,takze jedeme bababa,dadada,dedede,tatata,bada,vaba atd a obcas kdyz teda me vidi tak rika mamama..paci paci umi,papa taky,varila myšička kasicku tez ale udela jen kdyz se mu chce.Co se tyka treba návštěv taky nema problem,je vcelku kontaktni,takze se smeje kdyz se na nej nekdo usmeje,necha se pochovat atd..Ale porad si me hlida.Na fotce ukaze kde je mama a kde je tata a kde je bracha taky uz se nam povedlo..Na jmeno reaguje tez z 90 ti procent,pokud neni nejak zaneprázdněn ..Na starsiho je spise jako lepidlo :-) porad by s nim chtel byt nejak v kontaktu ale kdyz ma starsi špatnou naladu tak se mu to nelibi,samozrejme tahanice o hracky jsou u nas bezna vec.Co ma starsi musi mit i mladsi.Kdyz neni po jeho je tez problem a vyjádří svuj nesouhlas.Co s tyka zvirat,mame dva psi takze s tim problem taky neni..Porad jim zkoumá usi,zuby,oci :-)
Prijde mi jako zvídavé ditko.Posila auticka po zemi,vse musi zmacknou a vyzkouset co to dela a umi.Kdyz mu neco nejde tak se vzteka.A dalsi vec co mne trapi,je to,ze sve jidlo musi mit rozmixovane,kousky nesnese,ale pecivo a mnamky co se mu da do ruky sni bez problemu.
Nevim zda jsem vse popsala srozumitelné ale zajimal by mne Vas nazor zda mam popripade vyhledat i nejakeho odborníka a nebo zda pockat.Vim ze se dela screening ale jen by mne zajimal Vas nazor na dane veci.
Dekuji moc za odpoved.S pozdravem Monika

Dobrý den, pouze podle popisu chování vašeho synka a bez možnosti chlapce vidět, vám nemohu zodpovědně odpovědět na dotaz ohledně jeho vývoje. Vývoj syna by podle některých popisovaných projevů mohl být nerovnoměrný. Píšete ale, že se starším synem chodíte na nějaká odborná vyšetření, je v řešení možnost poruchy autistického spektra. Pokud vám jde o vyloučení obdobných potíží u mladšího chlapce, pak bych vám doporučila dohodnut si konzultace u odborníků, kam chodíte se starším synem, což bych považovala za nejrychlejší řešení. Potom samozřejmě probíhá screening, který pravdivě vyplňte. Zdravím Mgr. Michaela Matoušková, dětský psycholog

Mgr. Michaela Krupková | Babyonline | 29.03.2020, 15:26
Položit dotaz Všechny dotazy a odpovědi
Inzerce