banner
Napadlo vás něco zajímavého nebo hledáte inspiraci? Řešíte právě problém s těhotenstvím, porodem, kojením nebo výživou? Pojďme společně sdílet své radosti, starosti, zkušenosti, tipy a triky a podporovat se.

Pro tuto akci musíte být přihlášení

zkrachoval u nás Kliment - diskuze

14 reakcí

Zobrazit příspěvky podle:
byl to řezník. Myslela jsem že je to jen jeden krám, ale ve městě je to stejné. Chudáci zaměstananci
No přiznám se že maso kupuju v posledním roce jedině v Makru a je mě celkem jedno odkud to má původ.O krizi nemluvím,manželovi sundali plat o 30% a to je na tom ještě dobře.Co se týká vietnamců,tak ty mě poslední 2 roky z 90%oblékají,těžko na ně můžu tolik nadávat.
@Val.J35 Já musím přiznat, že jsem u ťamanů nebyla.. no ani nepamatuju. A co se týče jídla, tak z vlastenecký pýchy vždy nejdřív koukáme, zda se nedá koupit český výrobek.. jako jogurty, maso, zelenina a pod. Ale v dnešní době je to celkem těžké. To nejen kvůli ceně, tak i z důvodů, že se zrovna nedá sehnat. Nedavno jsme potřebovali koupit česnek a koukali jsme jako blázni... jediný v obchoďáku byl jen z číny. Tak jsme zaběhli do malého krámku, kde jsme doufali v něco domáčtějšího a ejhle.. stejný česnek. Takže člověk prostě někdy ani výběr nemá
Ale to už je tak půl roku. On se oběsil, pak ho prodali a ty nový majitelé zastavili výrobu, co bude dál nevím, možná fakt zkrachovali.
Píšeš chudáci lidi co je propustí, já ale začínám mít obavu kde seženu práci já a to budu ještě 2 roky na MD! Snad se ta krize brzy přežene! Ale má to i svá pozitiva a to např. cena benzínu. Mám takovou brigádku kde jezdím autem tak se mi to i hodí.
Když jdu po Slovanech jsem naprosto zděšená - všude samej vietnamec.Jsou to všichni šmelináři a lidi jsou pitomý, že u nich nakupují - hlavně potraviny. No a samozřejmě když nakupují u nich, nenakupují v norm. obchodech a ty pak krachují.Zvlášť co se týče uzenin je náš národ národem tupců - většiná lidí ještě stále nepochopila, že to nejlevnější je největší humus. Ne že bych si mohla zrovna vyskakovat, ale než levný hnus, raději si nekoupím nic.A krize nekrize - tady v tom státě pořád všichni čekají, že budou mít za málo práce hodně peněz. PROBERTE SE UŽ KONEČNĚ!!!
@ Sorry,ale všichni ne!Nehaž všechny do jednofo pytle!Toto mě teď vážně naštvalo!
@ Věrko, souhlas. Na jednu stranu na popisovanou situaci nadáváme a na druhou stranu ji ale de facto podporujeme. Asi je to už v povaze českého národa.Řezníka Klimenta neznám, u nás není a ani nebyl, ale beru to tak, že každého takového rodinného podniku (byl-li jím i Kliment), je škoda, když ukončí činnost.Zrovna tenhle týden se manža stavil v Makru a i přes můj pokyn "žádné maso" přivezl kotletu. Tak jsme na toto téma taky podebatili. Byla to kotleta bez kosti, celej šál, mám naporcováno v mražáku, asi 25 plátků (takže vlastně asi dobře, že koupil), ale trapný je, že byla asi něco přes stovku za kilo (což je cena, za kterou u nás nekoupím ani tu s kostí) - ale původem byla z Belgie! To bych vraždila.Jinak s kvalitou těch uzenin si vzpomínám na jednu autentickou ceduli, přišla mi mailem (ale už ji bohužel nemám), jeden řezník měl ve výloze ceduli jako vrata zhruba v tomto znění:"Upozorňujeme zákazníky, že kuřecí pařáty, vepřové kůže ani jiné sračky nezpracováváme a tudíž párky a salámy za 40 korun za kilo nemáme a mít nebudeme!"
@Renča S tou levnou uzeninou si s vámi dovolím kapánek nesouhlasit...Jednou jsem se chtěla extra předvést a nabídnout řemeslníkům na zakousnutí párky s chlebem..Pač uzeninu moc nekupuju,tak se v tom moc nevyznám,tak jsem já blbá volila dle ceny..Koupila jsem párky co měli pěknou barvičku,já myslela že jsou to dobré kuřecí párečky v nějakém slíkacím obalu...Cena byla 90 Kč za kilo..Já to svlíkla,zjistila jsem že barva je děsná,protože byl nabarven ten igelit..Když jsem je dala do vody ohřát,tak nabraly dvojnásobek na objemu,což jsem se děsně styděla,hrozně jsem se chlapům omlouvala,ale už se s tím nedalo nic dělat,pač čekali na vonící párečky zatímco já jim naservírovala skoro amarounyTo jsem se jako fakt hooodně styděla..Od té doby když kupuju někdy uzeninu,tak vsázím na pár svých osvědčených značek...
@rhfenda Helčo, s dovolením musím s tvým nesouhlasem nesouhlasitMoje zkušenost totiž bohužel je, že párky za 90 korun kilo jsou pořád ještě bohužel "ty levnější", brutus, co?Ty, které se nemění v amarouny, při šetrném (pozvolném) ohřívání by neměly praskat, nemají blemcavou konzistenci a jsou v přírodních střívkách (proto by právě neměly praskat), začínají fakt až tak na 115, 120 korunách za kilčo.Já, když už parase kupuju, ptám se vždycky právě na to střívko, když tedy nekupuju osvědčenou, známou značku.
@rhfenda ... no to je právě ono - co je vevnitř? Pod tu stovku za kilo bych totiž na maso moc nesázela Z toho pak plyne ta blemcavost, případně sklony k transformaci v amarounyAch jo, pááárek, na něj by se asi dalo napsat tolik, co by vydalo na vědeckou práci.Ale občas, když mě to chytne, tak nad párek s chlebíkem a hořčicí není, co? Ny tom se asi shodnem, ne? (Jéžiš, já bych nemohla bejt býložravec)
@Renča no to já tu klidně koupím i levnější,který nepraskají a stojí klidně 70 Kč kilčo,ale bůhví co je uvnitř,pravda..Přes stovku jsem tu párky snad ani neviděla,natož abych to koupila...
@Renča Tak to heslo je dobrý, měli by si ho dávat všude, kde se sežene něco kvalitnějšího

Vybraná anketa

Bylo vaše dítě očkováno proti pneumokokům? Jakou vakcínou?

19 %
13 hlasů

0 %
0 hlasů

7 %
5 hlasů

56 %
38 hlasů

18 %
12 hlasů

Celkem hlasovalo 68 unikátních návštěvníků

Diskuze 0

Mohlo by vás zajímat

Knihy vysoce hodnocené odborníky i rodiči zaštiťuje matka-lékařka Jana Martincová.

Žena po 40 – sebevědomá a v kondici

Desatero péče po 40
Know-how od odborníků. Tradiční i progresivní oblasti péče o tělo i duši po 40. Pouze pro odvážné, přemýšlivé, schopné vytvořit si vlastní recept.
cena pouze u nás: 349 Kč
Žena po 40