banner
Napadlo vás něco zajímavého nebo hledáte inspiraci? Řešíte právě problém s těhotenstvím, porodem, kojením nebo výživou? Pojďme společně sdílet své radosti, starosti, zkušenosti, tipy a triky a podporovat se.

Pro tuto akci musíte být přihlášení

Živá strava - diskuze

10 reakcí

Zobrazit příspěvky podle:
Holky, nemáte někdo zkušenost s jídelníčkem sestávajícím pouze z rostlinné stravy, a to čerstvé - tepelně neupravené, jejímž velkým propagátorem byl dr. Norman W. Walker?Přiznám se, že to, co popisuje, působí logicky, ale přijde mně tento jídelníček v současné době neuskutečnitelný:1. naráží na poznatky aminokyselin obsažených pouze v živočišných produktech2. kdybych měla denně vypít množství jím doporučovaných rostlinných šťáv, musela bych mít u domu plantáž s člověkem, který bude obhospodařovat - získání 1/2 litru šťávy mně s přípravou potravin a umytím přístroje zabere nejméně 1/2 hodinu. Kromě časové náročnosti je náročné i finančně - např. za ovoce na 1/2 litru hroznové šťávy (hrozny jsou nejvýtěžnější) - zaplatíte kolem 50 Kč. Šťávy pro rychlou kazivost nemohu připravovat do zásoby.3. Osobně mně chybí živočišné bílkoviny, konkrétně mléko a maso.Děkuji za Vaše postřehy a názory.
Ja myslim, ze jednou za tyden takovy odlehcovaci den muze byt fajn. Pro me, ne pro Marusku.Mam kamaradku, ktera se zkousela takhle stravovat, odnesla to malem anorexii, poruchami cyklu a jako neprijemny bonus strasne prdela.
@zajic Náš profesor na chirurgii na zdrávce říkal, že nikdo neprdí víc jak vegetarián. Že teprve prdy vegetariána jsou něco neskutečného
@medox To ale té přírodě vegetariáni pěkně \"zatápí\" tím CO2
@zajic strašně prdělanojo, prdění při kytkové stravě je asi normál...otázka jestli taky ty prdy smrděly....jinak já si taky občas dávám takové ty odlehčovací dny, kdy odštavnuji vše co najdu a jím jen ovoce a zeleninu, prdy mám také a hlavně strašný průjem, asi jak tělo není zvyklé.při všech očistných kůrách asi jdou nejdřív z člověka všemi otvory hlavně ty nahromaděné sajrajty...no, já nikdy neměla trpělivost čekat, až ty nežádoucí průvodní jevy odezní a po jednom dni se vrátila zas ke svému oblíbenému kusu flákoty
Holky, děkuji za názory, ten Walker, který se údajně dožil 116 let, měl stravu založenou pouze na salátech a šťávách.U těch šťáv má pravdu, že nezatěžuje tělo, např. takovou mrkev prý organizmus zpracovává 8 hodin, kdežto ve šťávě je již vše ve vstřebatelném stavu. Vařené ne proto, že teplo ničí enzymy, vitamíny atd.Na rovinu musím říct, že při zvýšení procenta této stravy jsem pociťovala minimální únavu.Mléko ne proto, že obsahuje kasein a ten zahleňuje - ovšem snídáme s dětmi dodnes.Přiznám se, že mám z toho radost, když jím zdravě, ale jsem až příliš velký požitkář na to, abych se tím řídila 100%
@Calamity J. Možná jsi to psala já nečetla podrobně. Ono to taky bude asi tim (uplatním znalosti z pár dnů na vejšce ) že sluníčko svítí přímo na rostliny a ty mají určitý podíl energie, neco vyplivnou a něco psotřebují. A ppak to projde ještě různýma a různýma příjmatelema a nakonec je zvíře a podíl te energie už je malý. Proto je člověk po takové stravě asi vitálnější.Jinak já si dělám ovocné i zeleninové štávy pravidelně. Tak dvě skleničky denně v odštavnovači. A bohužel mě to energii moc nenabíjí. Asi je toho stále málo. A maso jím max jednou týdně A žiju...ale jsem hodně unavená...
Ctu zajimavou knihu - Radost ze zdravych deti - od dr.Strnadelove na doporuceni nasi pediatricky.. O detech je tam par stran, kniha je spise o strave jako celku - pro dospele i deti.. Nektere kapitoly jsou uz docela dost i na me, ale v podstate se mi to libi.. Maso doporucuji jedenkrat tydne - jidelnicek skladaji z lustenin, obilovin, zeleniny, polevek... rozlisuji letni a zimni stravu.. Pripada mi to na stejnem principu jako to, co jsi prave napsala. Neumim to nyni interpretovat, ale zni mi to taky velmi logicky a mleko ani maso mi tam nechybi.. Nereknu ti proc, po precteni uz mi zustal jen \"pocit\"
Vlastně napíšu to, co Liberte...já si myslím, že od doby, kdy člověk uhryznul první sousto z mamutí kýty předurčil nás k všežravosti....Jinak-tohoto autora neznám, ale jen mě napadá, jestli není ve stravě sestávající se převážně ze štáv málo vlákniny?A o kvalitě štáv z předčasně utrženého, sajrajtama zakonzervovaného, dováženého tropického ovoce taky docela pochybuju...o finanční náročnosti nemluvě...nojo, já jsem skeptik, který bez pořádného kusu masa nepřežije, ačkoliv takovéhle věci můžu, taková hroznová štáva zní náramně, tak si myslím, že pro středoevropana, který si nemůže dovolit fakt kvalitní, čerstvé a náležitě zralé ovoce tohle fakt není
me kdysi jeden moudry primar rekl,ze clovek je vsezravec ,a kldyby bylbylozravec,mana to zaludku jakkrava...expert na nemoci strev a traviciho traktu...ja si tomyslim take,zivocisne bilkoviny umis nahradit jedine vejcem,coz je nevyvinuty zivocich..mimochodem banan a vejce jsou zazraky prirody pro obsah a siri vyzivnejch latek
Moji rodiče uzanávali v životě lecos.Mezitím i tohleto-no to bych i brala.Oni jedli syrové brambory-štávu z nich,jedli jídla co prošli mléčným kvašením-unebožky a podobné hnusy.NIkomu bych to nepřála zažít.Ani netušíš co to dělalo ve střevech.Zkus si to dva,tři dny,týden a pochopíš,že takhle to nejde i když když v podstatě jíš,piješ jen dobré věci.Taky ti bude při tekuté stravě chybět kousaní a zjískaš nepěkný tik.

Vybraná anketa

Bylo vaše dítě očkováno proti pneumokokům? Jakou vakcínou?

17 %
11 hlasů

0 %
0 hlasů

8 %
5 hlasů

58 %
38 hlasů

18 %
12 hlasů

Celkem hlasovalo 66 unikátních návštěvníků

Diskuze 0

Mohlo by vás zajímat

Knihy vysoce hodnocené odborníky i rodiči zaštiťuje matka-lékařka Jana Martincová.

Žena po 40 – sebevědomá a v kondici

Desatero péče po 40
Know-how od odborníků. Tradiční i progresivní oblasti péče o tělo i duši po 40. Pouze pro odvážné, přemýšlivé, schopné vytvořit si vlastní recept.
cena pouze u nás: 349 Kč
Žena po 40