banner
Napadlo vás něco zajímavého nebo hledáte inspiraci? Řešíte právě problém s těhotenstvím, porodem, kojením nebo výživou? Pojďme společně sdílet své radosti, starosti, zkušenosti, tipy a triky a podporovat se.

Pro tuto akci musíte být přihlášení

Zelenina ve vývaru - diskuze

8 reakcí

Zobrazit příspěvky podle:
To je asi nejčastější téma hádek v Prostřeno.Jak jí děláte vy?Já jí nevařím s masem,ale přidám až na poslední půl hodinku.No a někdy ji nechám v celku na velké kusiska,někdy nastrouhám,někdy nakrájím na kolečka.Moje mamka denně vaří polívku a zeleninu krájí na pořád stejné kostičky.Že jí to baví.
Cibuli česnek do vývaru přidávám hned, mrkev, petžel a celer a zelenou nať cca na poslední půlhodinku, a dávám ji celou. Pak to vyndám na misku, kdo chce si vezme a upraví dle svého vkusu. Stejně tak i maso. Dělám i návštěvám, zatím si nikdo nestěžoval.
zeleninu hážu k masu až ke konci, nedávám do polévky pak jinou, kvůli dětem jsem ji dřív strouhala najemno, ale já ji mám ráda na vetší kusy (to mám pom ém taťkovi ) takže ji už většinou jen krájím na kostičky
pokud varim masovou polevku,tak vpapinaku,ale zeleninu dam ve velkych kusech do paraku nad vodu a maso a varim vse v jednom hrnci, zeleninovou polevku ,rychlovku,varim zmrazene nakrajene zeleniny,je to za 5 minut hotovo a k veceri staci...deti maji nejradiji zelenina oprazena na malse,zalita vodou a vhozeny jeden tekuty knor bujon kureci,a pak bud pismenka nebo rozkvedlane vajicko..polevka dobra ,rychla a nikdy nezbyde
Od začátku a kontroluju jestli je měkká. Pak vyndám jen mrkev a petržel a zbytek vařím s kostma az od nich odpadá maso. Mrkev a petržel buď strouhám nebo krájím. Podle toho jak se mi chce. Ostatní zeleninu vyhazuju.
Tak já vařím zeleninu s masem od začátku.
zeleninu přidávám tak 20 min před odstavením do vývaru, aby to nebylo rozvařené....buď nechám na takové větší kousky, nebo nakrájím na kolečka - to většinou kvůli návštěvy
Já jak kdy. Někdy zeleninu vařím s masem, jindy jí tam hodím až ke konci.
Normálně tam hodim kostku, když to potřebuju.Nebo tak: do polívek dělám zeleninový vývar, my moc na to maso nejsme, takže o to je to jednodušší, normálně tam fiknu mrkev, petržel, celer, cibulu v celku, však se to vyvaří. Ale pak se to sní, takže nic nezamražuju a pokud potřebuju \"naběračku vývaru do rizota\", tak fakt nemám problém jednou za měsíc tu kostku použít.Do prostřena bych si našla postup v nějaké Magdaléně Dobromile či jiné podobné kuchařce a udělala to dle toho. Anebo ne, a jak by jim ten glutamátek šmakoval

Vybraná anketa

Bylo vaše dítě očkováno proti pneumokokům? Jakou vakcínou?

20 %
14 hlasů

0 %
0 hlasů

7 %
5 hlasů

55 %
38 hlasů

17 %
12 hlasů

Celkem hlasovalo 69 unikátních návštěvníků

Diskuze 0

Mohlo by vás zajímat

Knihy vysoce hodnocené odborníky i rodiči zaštiťuje matka-lékařka Jana Martincová.

Žena po 40 – sebevědomá a v kondici

Desatero péče po 40
Know-how od odborníků. Tradiční i progresivní oblasti péče o tělo i duši po 40. Pouze pro odvážné, přemýšlivé, schopné vytvořit si vlastní recept.
cena pouze u nás: 349 Kč
Žena po 40