banner
Napadlo vás něco zajímavého nebo hledáte inspiraci? Řešíte právě problém s těhotenstvím, porodem, kojením nebo výživou? Pojďme společně sdílet své radosti, starosti, zkušenosti, tipy a triky a podporovat se.

Pro tuto akci musíte být přihlášení

zelené fazolky - diskuze

4 reakce

Zobrazit příspěvky podle:
Holky potřebuju poradit. Mamka má v zahradě zelené fazolky letos poprvé a chtěla by je používat třeba jako přílohu k masu, ale neví jak je uchovávat, jestli potom nějak povařit a pak restovat. Poradíte prosím? I třeba nějaké recepty.
Zamrazuji cele a nepovarene. K masu je delam tak, ze je po vyndani z mrazaku dam na chvili do horke vody a pak jich vezmu svazek a obalim ho angliskou slaninou, tak, aby drzely pohromade a hodim do trouby k masu. Je to lahoda
Zmrazit je může i v celku, jako příloha k masu se slaninkou - mňamka. Do polévek, na kyselo, dušené, přidávám i do sekané, bramboráku, placek.My je máme rádi takto: Povařit a opéct v těstíčku (vejce, sůl, pepř, solamyl, hladká mouka, hořčice, trochu kečupu)s bramborovou kaší jsou nejlepší.
MAmka je umyje, očistí a nakrájí na požadovanou velikost a pak je dá do mražáku. Vytahuje je podle potřeby a přípravu nechá na chuti. Já je moc nemusím, tak ji jen pomáham to naskládat do mrazáku.
@Ady.S dělám to taky tak - nakrájet, zmrazit, používat celou zimu /hlavně do polévky a fazole na kyselo jako přílohu k masu/

Vybraná anketa

Kdy strojíte stromeček?

3 %
3 hlasy

0 %
0 hlasů

7 %
6 hlasů

66 %
57 hlasů

0 %
0 hlasů

24 %
21 hlasů

Celkem hlasovalo 87 unikátních návštěvníků

Diskuze 0

Mohlo by vás zajímat

Knihy vysoce hodnocené odborníky i rodiči zaštiťuje matka-lékařka Jana Martincová.

Žena po 40 – sebevědomá a v kondici

Desatero péče po 40
Know-how od odborníků. Tradiční i progresivní oblasti péče o tělo i duši po 40. Pouze pro odvážné, přemýšlivé, schopné vytvořit si vlastní recept.
cena pouze u nás: 349 Kč
Žena po 40