banner
Napadlo vás něco zajímavého nebo hledáte inspiraci? Řešíte právě problém s těhotenstvím, porodem, kojením nebo výživou? Pojďme společně sdílet své radosti, starosti, zkušenosti, tipy a triky a podporovat se.

Pro tuto akci musíte být přihlášení

Zelenačka - diskuze

13 reakcí

Zobrazit příspěvky podle:
Jakou děláte?Protože co člověk to jiná chut zelenačky.Ja jsem nedělala,protože ji moc nejím a ani jsem nevařila moc dobrou.Dnes jsem si dala záležet a uvařila jsem takovou hustou,červenou a s paprikovou klobáskou,brambory a zahuštěnou.Nemáme už druhé jídlo.Zatím jí ji jen Honza,a ten snědl plný talíř,asi budu vařit častěji.
No jsem asi zvláštní, ale mě teda chutná víc bílá varianta než ta červená..
Dělám tu podle Calamity.
Dělám se smetanou, paprikou i klobáskou. Babička ji má bez smetany a s vajíčkem a moje mamka na způsob valašské kyselice.
Dělám zelňačku od Calamity, ale bez smetany... hustou, s klobásou - už mám nakoupené ingredience a počítám, že v blízkých dnech bude :))
nedělám, mě by tam vadilo to zelí, nebo si alespoň myslím, protože nemám ráda ani segedín , takže jsem to už hodně dlouho nezkoušela jestli by mi to chutnalo, ale třeba jo, chutě se věkem mění
@HankaŽ ja treba segedin nesnim a zelnacku miluju - to je dobra haluz co? proste segedin mam zakodovanej uz ze skoly jako \"fuj\" a zelnacku od maminky jako \"mnam\". Pritom je to defacto to same jen vic naredene...
dělám taky s vývarem z uzených kostí, uzené maso pak oberu i do polévky a přidávám teda i tu klobásku, tak je teda fakt taková hustá, ale nezahušťuju už ničím potom dělám taky červenou paprikovou
doma jsme dělávali bílou, teď vařím červenou s uzeným nebo klobásou
Gábi, dělám jako Ty. Další jídlo pak už nedělám. Je hustá, že v ní stojí lžíce
dlouho jsem nedělalaJinak u nás jí rádi mámeU nás doma se dělávala bud jen ta bílá se zelím,nikdy mě to tolik neoslovilo (vzhledově) jako ta červená!Ta červená vypadá prostě lípJinak dávám zelí,zahustím,přidávám brambory,někdy kousek kořenové zeleniny,klobásku dle chti a nebo není špatná s uzeným masem,anglickou atd.,koření pepř,sůl,paprika sladká,může být i chilii a kmín.Je to na chuti a záleží co doma mášÚplně mám na ní chut
nedelam..ale babicka ji umi uplne nejlepsi:o)
Vývar z nejlépe uzeného masa, zelí, pálivá klobáska tam taky musí být a samozřejmě sušené houby a pár brambor. A mám ji ráda taky dočervena s paprikou.

Vybraná anketa

Bylo vaše dítě očkováno proti pneumokokům? Jakou vakcínou?

17 %
11 hlasů

0 %
0 hlasů

8 %
5 hlasů

58 %
38 hlasů

18 %
12 hlasů

Celkem hlasovalo 66 unikátních návštěvníků

Diskuze 0

Mohlo by vás zajímat

Knihy vysoce hodnocené odborníky i rodiči zaštiťuje matka-lékařka Jana Martincová.

Žena po 40 – sebevědomá a v kondici

Desatero péče po 40
Know-how od odborníků. Tradiční i progresivní oblasti péče o tělo i duši po 40. Pouze pro odvážné, přemýšlivé, schopné vytvořit si vlastní recept.
cena pouze u nás: 349 Kč
Žena po 40