banner
Napadlo vás něco zajímavého nebo hledáte inspiraci? Řešíte právě problém s těhotenstvím, porodem, kojením nebo výživou? Pojďme společně sdílet své radosti, starosti, zkušenosti, tipy a triky a podporovat se.

Pro tuto akci musíte být přihlášení

Zdravé vaření - diskuze

10 reakcí

Zobrazit příspěvky podle:
Holky, vaříte některá zdravě? Já se snažím, ale nějak mi dochází inspirace, už nevím co vařit, aby to bylo dobré a i trochu zdravé. Vařím vcelku běžná jídla, hodně omáčky a polívky (smažená jídla dělám minimálně)a zapékám v troubě maso s něčím :-)i peču samotné.Nepoužívám různé druhy ochucovadel, jako masox, podravku atd. taky nepoužívám majolku a hořtici. Ale když se kouknu do různých receptů, tak se bez těchto věcí neobejdou. Taky bych chtěla vařit víc bezmasích jídel. Takže to shrnu, když najdu zajímavý recept, tak jsou tam buď výše zmíněná ochucovadla a bez nich to není dobré, a třeba u vegetar. jsou zase různé potraviny s kterými nevím jak pracovat. Takže máte nějaká zaručený dobrý a zdravý recept? A hlavně jídlo, které chutná dětem? (Koukla jsem samozřejmě i do receptů na BOL, nějaké jsem vybrala, ale moc jich není.)
Holky, díky moc za tipy.
Taky se snažím, oblíbila jsem si teď k jakýmkoliv bramborám dávat zakysanou smetanu (čím víc procentní, tím lepší!), a z mas si dávám často pangasiuse (ryba) jen na másle, nebo jsme si koupili stolní gril a na něm si děláme steaky - strašně dobré a zdravé - žádné tuky, masíčko šťavnaté.. Ten gril doporučuju, už vůbec nedělám maso na pánvi, krom nudliček samozřejmě.
@BarčaKa ame take lavovy kamen a je to skvele na vsechno maso a treba lilek apod..i vajicka to dela dobre
Snažím se. Ale poslední dobou to dopadá tak, že tu zdravou porci dostane Kubík a já si na to pak ještě naleju tatarku - občas mám na ní prostě šílenou chuť. Jinak kupuju dochucovadla a bujony bez glutamatu a z masa jen kuřecí a ryby, výjimečně vepřové. Ale to ani ne tak kvůli zasádám, ale proto, že mi jiné moc nejede.
Snažím se jíst zdravě. Do všeho cpu tuny zeleniny, pěstuju si vlastní na zahrádce, mám svoje bylinky (ty jdou pěstovat i v paneláku), používám olivový olej a nebojím se experimentovat i s tzv. vegetariánskými potravinami jako soja, tofu, šmakoun, různé druhy luštěnin. Tak se taky neboj, dej hodně česneku a bude to baštit i manžel.
http://www.babyonline.cz/maminka/recepty/omacky/=/v/2507.html
@Honafa Super recept, díky.
Ja taky vubec nepoužívam dochucovadla.Vařím celkově zdravě,ale ted musím ještě víc dietněji kvuli Gabce.Tak dělám hodně těstoviny.A jen kuřecí maso.A omáčky zahuštuji škrobem místo moukou.Dávala jsem tady recept na nesvíčkovou.To je ultra zdravé jídlo.
pouzivame vetsinou vegetu bez glutamanu...jinak bezmasa jidla...a zdrava nevim , ale strasne zapekam vse cikcak co da lednice a zaleju bilym jogurtem, dam syr a vajicko a tak i brambory chutnaji bajecne ajde o to co k nim namichas a jake bylinky pridas a fakt chutnaji ruzne a i maso k nim nahazu..jinbak varim dost v papinaku bez tuku a maso pecu v alobalu s bylinkama a tim padem ve vlastni stave...mnam moc dobre,/....a ruzne...zalezi na stupni pripeceni
Co se těch ochucovadel týče,mám bujon a podravku bez glutamatu.Ale nepoužívám to tak,že bych sypala hory,jen s mírou.Jinak se snažím dávat do jídla zeleninu.Smažená jídla nedělám skoro vůbec.Nevařím podle klasických receptů,ale co mě zrovna napadne a když je to dobré,tak se to u nás zabydlí.

Vybraná anketa

Souhlasíte s omezením odkladů za současného zrušení přípravných tříd?

0 %
0 hlasů

100 %
6 hlasů

0 %
0 hlasů

Celkem hlasovalo 6 unikátních návštěvníků

Diskuze 0

Mohlo by vás zajímat

Knihy vysoce hodnocené odborníky i rodiči zaštiťuje matka-lékařka Jana Martincová.

Žena po 40 – sebevědomá a v kondici

Desatero péče po 40
Know-how od odborníků. Tradiční i progresivní oblasti péče o tělo i duši po 40. Pouze pro odvážné, přemýšlivé, schopné vytvořit si vlastní recept.
cena pouze u nás: 349 Kč
Žena po 40