banner
Napadlo vás něco zajímavého nebo hledáte inspiraci? Řešíte právě problém s těhotenstvím, porodem, kojením nebo výživou? Pojďme společně sdílet své radosti, starosti, zkušenosti, tipy a triky a podporovat se.

Pro tuto akci musíte být přihlášení

zase já a masíčko - diskuze

5 reakcí

Zobrazit příspěvky podle:
holky, ještě jedna otázečka(no bude jich asi víc ) zítra budu vařit prďolovi masíčko, mám to dát jen do vody a vařit, nebo tam můžu přidat třeba mrvičku, petržel, jako by udělat vývar. nebo poprvé jen s vodou??a když bych chtěla dát malému pak polívku, tak udělám vývar, to je mi jasný a to mu dám jen tu vodu nebo mu do toho rozmačkám zeleninku a mám mu z toho udělat jakoby kaši, nebo mu to nechat spíš jako hustší polívku??? asi vás budu otravovat častěji
Já někdy vařím masíčko samotné a někdy psolečně se zeleninou. Polevku zahustuju netradičně rozmočenýma kukuřičnýma křupkama
Ještě taky ten masový vývar si můžeš uvařit a prudce ho schladit a uchovat v lednici i několik dní.Pro děti bych řekla,že ty 2-3dny.Pro dospělé i déle.V tom vývaru pak můžeš uvařit zeleninku a máš hotovou zeleninovou kaši,pyré,nebo \"polévku\",která je z masa a to je důležité.Kolem 10.měsíce se neboj i kousku masíka v jídle,stačí 3-4x v týdnů...
@káččč Proč až kolem 10 měsíce kousek masa v jídle? Já davala maso vjídle už od těch zhruba 7 měsíců, tedy 3 týdny po zelenině.
@zanlena Taky jsem dávala asi po 3týdnech po zelenince,ale nemusí to být vyloženě flákota masa,proto píšu kousek.Slyšela jsem,že miminkům bohatě stačí,když to jídlo tím masíkem projde(tím myslím třeba vývar,nebo za kávovou lžičku masa na porci do těch 10měsíců).Třeba bílé maso ani není takové zlo,ale hovězí dokáže pěkně \"zasrat\" střevo i dospělému,natož miminku,všeho s mírou.Nic se nemá přehánět.Moje tchýně dávala dcerce vždycky velký kus hovězího masa a pak se divila,že nejedla svačinku a ten den mi doma nejedla ani večeři,jak to na ní muselo být hodně.
Uvař si masový vývar,do něj nakrájej,rozmačkej,nebo rozmixuj zeleninku vhodnou pro jeho věk.Můžeš zeleninku i v tom vývaru vařit,ale je lepší,když se vaří až v tom přecezeným čirým vývaru.Tou zeleninou to vlastně zahustíš podle potřeby,to prcky většinou zasytí

Vybraná anketa

Souhlasíte s omezením odkladů za současného zrušení přípravných tříd?

9 %
1 hlas

91 %
10 hlasů

0 %
0 hlasů

Celkem hlasovalo 11 unikátních návštěvníků

Diskuze 0

Mohlo by vás zajímat

Knihy vysoce hodnocené odborníky i rodiči zaštiťuje matka-lékařka Jana Martincová.

Žena po 40 – sebevědomá a v kondici

Desatero péče po 40
Know-how od odborníků. Tradiční i progresivní oblasti péče o tělo i duši po 40. Pouze pro odvážné, přemýšlivé, schopné vytvořit si vlastní recept.
cena pouze u nás: 349 Kč
Žena po 40