banner
Napadlo vás něco zajímavého nebo hledáte inspiraci? Řešíte právě problém s těhotenstvím, porodem, kojením nebo výživou? Pojďme společně sdílet své radosti, starosti, zkušenosti, tipy a triky a podporovat se.

Pro tuto akci musíte být přihlášení

Žampiony - diskuze

23 reakcí

Zobrazit příspěvky podle:
Holky, poraďte mi nějaký recept na žampiony. Já používala vždy jen v plechovce... a od té doby, co vařím dětem, tak houby nedělám prakticky vůbec. No a teď jsem dostala od kamarádky \"živé\" žampiony a nevím, co s nimi :) Jo a prosím detailní popis (prostě jak pro blbýho). Děkuju moc.
já je dávám třeba k masové směsi, nebo do polívky, do omáčky. prostě všude
Houbová sekaná500g mletého masa, 2 vejce, 2 v mléce máčené rohlíky, 1 nadrobno pokrájená cibule, sůl, pepř, mleté houby(v originále je psané teda 10 lžic mletých sušených hub, ale já dávám 250 g vaničku čerstvých žampionů), 2 vejce uvařená na tvrdo, slabé párkyZ mletého masa, vajec, namočených rohlíků, cibule, soli, pepře a mletých hub vypracujeme těsto. Vytvoříme z něj placku(pro lepší manipulaci dělám na potravinové folii, můžeš i na alobalu). Na ní po celé délce poskládáme na čtvrtky nakrájená vejce a párky. Placku zavineme, vytvoříme šišku, kterou dáme do pekáče. Podlijeme vodou a upečeme.
@ Zní to dobře, jen já bych tam nedávala tu náplň.
@ hmmmm Tak to zní taky velice dobře.
@ to vypadá hoodně dobře
@
@
žampionovou omáčku a určitě si pochutnají,já ji měla teďkom
jakkoliv,kamkoliv,do polévky,do omáčky k masu a kolínkám....prostě nakrájet najemno aby to děti jedli. Stejně jako ty v plechu...dávám do bramboračky,nebo do houbové
na plech dat oliv olej a upect...mnam...solit az po dopecenismazene jako rizek v trojobalupak podusit hovezi nudlicky na cibulce a cervene paprice,zasypat zampionama a propect a produsit na panvi do zmeknuti,zalejt smetanou s moukou...neco jak svickova ala stroganoff
Nebo jako přílohu k jídlu.Ja je orestuji na cibulce,s trochou česneku,zakápnu kečupem,přidám petželku a pár minut to míchám a restuji.Pak to dávám na talíř jako přílohu k masu.Dětem to nedávam.
Třeba omáčku by Kubík mohl, ne? Já mám žampiónovou moc ráda, i polévku. Omáčku dělám velmi jednoduše... nakrájím si cibulku, nechám zesklovatět na trošičce oleje, přidám žampiony, podliju je trošičkou vody a dusím tak 15-20 minut, potom to zaliju mlékem ve kterém si rozmíchám mouku a povařím, potom ještě přidám jednu větší smetanu nebo šlehačku, osolím a až omáčka krásně zhoustne je hotovo. S knedlíkem a vajíčkem na tvrdo nemá chybu a je to fakt rychlovka. Jinak stejně jako Anička, miluju žampiony smažené nebo plněné, ale já je plním vaječinou s šunkou a pórkem + nožičky, když jsou hezké. Dále žampiony přidávám do různých směsí, třeba taková něco jako kuřecí čína a pak je bájo takovou směsí naplnit třeba tortily... houbové lasagne jsou taky mňamka.

Vybraná anketa

Souhlasíte s omezením odkladů za současného zrušení přípravných tříd?

26 %
28 hlasů

69 %
74 hlasů

6 %
6 hlasů

Celkem hlasovalo 108 unikátních návštěvníků

Diskuze 0

Mohlo by vás zajímat

Knihy vysoce hodnocené odborníky i rodiči zaštiťuje matka-lékařka Jana Martincová.

Žena po 40 – sebevědomá a v kondici

Jak být šik a fit i po 40
Unikátní publikace pro ženy, nejen po 40, v níž jedna z autorek podstoupila omlazující proces přirozenějšími metodami na vlastní kůži. Inspirujte se desaterem nejen pro ženu po 40! Jediná komplexní kniha o období po 40. Omlazení přirozenými metodami!
cena pouze u nás: 349 Kč
Žena po 40 – sebevědomá a v kondici