banner

Celkem 9 příspěvků

Zobrazit příspěvky podle:
tak jsem taky donutila manžela koupit pekárnu a teda první chleba letěl do koše ale pak jsem se tady podívala na rady a recepty a našla jsem zaručený recept od ZUZI a je vynikající pečeme ho denně.jinak já jsem někde četla že po každém pečení by se měla ta mísa i metly jemně natřít olejem jen tak já to dělám pap.utěrkou nam.v oleji aby se výsledek vyklopil.a jde to!tak pečení zdar!
ahojky,tak se musím pochlubit.
Včerejší chlebík dopadl na 2.
Nakynul,upekl se,ale...
no ppávě zase to ale-nešel vyklopit,tak jsem ho vytáhla ručně,(tak jednu třetinu jsem musela vytrhnout) a kupodivu jsem neměla zapečené háky.Příště tam dám jen3/4 kostky droždí,nebo použiju sušené kv.Já na to časem přídu.
Pečení zdar :-)
A děkuji za všechny rady.:-)

chlebík

Já peču jak ze směsí tak podle receptů a nevidím v tom rozdíl ani v kynutí ani ve vyklápění. Používám zatím jen sušené droždí (modrobílý obal) a jsem maximálně spokojená. Nechávám ten chleba na chvíli vychladnout asi tak 5 - 10 minut. Jinak( jak ostatní radí) zkus vyndat háky před pečením. Mě se to nechce dělat, tak mám pak větší dírky. Ale nedám na pekárnu dopustit ani když dělám jen kynuté těsto! Je to paráda, bez práce a je úžasné.
Já používám taky jen čerstvé droždí,takové v té kostce,ale nakoupím i 5 ks najednou a mám je v lednici,akorát hlídám dobu trvanlivosti.Pekla jsem i se sušeným a taky dobrý.

Při vyklápění bouchám pěstí do všech stran a chleba vypadne po chvilce sám.

Akorát asi začnu vytahovat háky před pečením,protože jak se ten chleba pak krájí,tak se trochu rozpadá.
Ja chleba moc nepeču raději si dělám těsto a pak z něho něco dělám dál.Ale když už chleba peču tak taky jak Tygřímáma nechávám vychladnout.Metly vytahují tím háčkem co je na to určený.POužívám jen sušené droždí.A když se těsto hněte kontroluji a často bud přidám vodu nebo mouku.Prostě už to poznám.

Ahoj holky :-)

Děkuji za vaše rady.
před chvilkou jsem dala péct chlebík
pokus č.4,s použitím čerstvého droždí tak jsem zvědavá co mi z té formy vypadne.
Pečení zdar :-)
Já peču jen za směsí a zatím vždy dobré,jiank jsem buď vyklopila,nebo i jednou nechala ve formě(v otevřené pekárně) až do rána a vyklopit to šlo.Formu jsem napoprvé dle návodu vypekla naprázdno ,vymyla Jarem.Poradit ale asi neumím,takže jen to jak jsem to dělala já.Máme Etu.V.

Hani,teď to zkusím já

1)Když peču chleba,po skončení programu vyndám formu s chlebem na linku a nechám cca 5 minut vychladnout a vyklopím na mřížku.
Sladkou buchtu nechám vychladnout úplně(cca 30 minut) a pak vyklopím.

2)Mě se osvědčilo droždí čerstvé(ale musí být fakt čerstvé).Několikrát jsem pekla i s instantním a problém jsem taky neměla.Některé maminky pečou s kváskem(z DM),to jsem nezkoušela,tak neporadím.

3)Metly mi v chlebu nebo buchtě zůstávaly ze začátku používání.Pekošku mám 15 měsíců a samo od sebe se to srovnalo,tak nevím,kde byl \"zakopanej pes\".

Pečení zdar.Už se těším na Tvoje recepty.

Zkusím, ale jsou tu daleko větší odbornice :-)

1) když dopeču chleba normálně otočím nádobu dnem vzhůru a za chvíli chleba vypadne sám.

2) zřejmě bude chyba v délce pečení, respektive v nastavení hmotnosti chleba. Zkus nastavit větší hmotnost.

3) Metličky musí být pořádně umyté, ale taky se mi někdy přichytí. Je dobré je vyndavat, když chleba trochu vychladne, když je to úplně horký, tak se to na to lepí.

Vybraná anketa

Bylo vaše dítě očkováno proti pneumokokům? Jakou vakcínou?

17 %
11 hlasů

0 %
0 hlasů

8 %
5 hlasů

58 %
38 hlasů

18 %
12 hlasů

Celkem hlasovalo 66 unikátních návštěvníků

Diskuze 0

Mohlo by vás zajímat

Knihy vysoce hodnocené odborníky i rodiči zaštiťuje matka-lékařka Jana Martincová.

Žena po 40 – sebevědomá a v kondici

Desatero péče po 40
Know-how od odborníků. Tradiční i progresivní oblasti péče o tělo i duši po 40. Pouze pro odvážné, přemýšlivé, schopné vytvořit si vlastní recept.
cena pouze u nás: 349 Kč
Žena po 40