banner
Napadlo vás něco zajímavého nebo hledáte inspiraci? Řešíte právě problém s těhotenstvím, porodem, kojením nebo výživou? Pojďme společně sdílet své radosti, starosti, zkušenosti, tipy a triky a podporovat se.

Pro tuto akci musíte být přihlášení

ve 40- ceti - diskuze

24 reakcí

Zobrazit příspěvky podle:
neumím udělat bramborovou kaši vždycky to mám řídký a jako lepidlo. Rozšťouchám brambory, přidám k nim máslo a dolévám vařícím mlékem a šlehám. A mám z toho sračku a né kaši :-(
to je bramborama!
možná jestli tam nedáváš moc mlíka
jak píší holky, může to být i druhem brambor. Já to taky neuměla, pak jsem někde vyčetla, že je dobrý brambory ještě propláchnout, takže uvařím brambory, propláchnu studenou vodou, přiliju vlažné mléko, dám kousek másla a šťouchám a šťouchám. Nešlehám, to je fakt jak lepidlo
Holky mají pravdu. Může to být druhem brambor. Z nových brambor a typu A se dělá úplně hladká kaše jen těžko. Lepivost zase mohou způsobit vysoké otáčky při mixování, jak píše Ivulisek. Já uvařené brambory nejdřív pomačkám mačkadlem, přilévám horké mléko a pak šlehám na pomalé otáčky. Nakonec rozmíchám s máslem.
NEŠLEHAT!!!!!!!! uvařím brambory (nebo v parním hrnci), sliju, dámm tam kousky másla, teplé mléko a mám na to takovou tu milion let starou šťouchačku, takže chlap drží hrnec a já valím tím šťouchadlem, dle chuti dosoluju, přidám máslo či mléko, kaše je vynikající. dřív sem to dělala mixerem a to je lepidlo, protože se štěpí škrob. takže nešlehat
neparu se s tim...na horke brambory prsknu mlaso,jak se rozpusti zacnu stouchat a stoucham a dolejvam studenym mlekem a stoucham a je jak slehana a vyborna,zadne lepidlo,zadne tekute...to me tak naucil muz,predtim jsem take slehala a varila a byla dobra,ale tahle je dobra a lehka
@Liberte Dělám stejně.
@Liberte taky tak,akorat pouzivam mixer,stouchat se mi nechce
@Liberte taky dolejvám studeným mlékem
Máslo až nakonec do rozmixovaných brambor...nechat jen rozpustit a zamíchat lžící
to neni tebou ale jak pisou holky bramborama...z nekterych typu a z novych brambor proste kasi neudelas... ja nevim jaky typ brambor koupit (ja je mam domaci od nasich a vim, ze zluty mame na kasi a cerveny na ten zbytek - ale tim se nerid, zalezi co to je za druh)jestli kupujes v obchode (nejakym hypermarketu), tak tam to bude oznacene typem A, B,C... v klasicke zelenine jsem si toho oznaceni nevsimla, to bych se zeptala prodavacky, jestli nevi na co jsou vhodne...
@chezzie no moc mě to neutěšilo :-( spíš si myslím že jsem chomout

Vybraná anketa

Bylo vaše dítě očkováno proti pneumokokům? Jakou vakcínou?

19 %
14 hlasů

0 %
0 hlasů

8 %
6 hlasů

56 %
40 hlasů

17 %
12 hlasů

Celkem hlasovalo 72 unikátních návštěvníků

Diskuze 0

Mohlo by vás zajímat

Knihy vysoce hodnocené odborníky i rodiči zaštiťuje matka-lékařka Jana Martincová.

Žena po 40 – sebevědomá a v kondici

Desatero péče po 40
Know-how od odborníků. Tradiční i progresivní oblasti péče o tělo i duši po 40. Pouze pro odvážné, přemýšlivé, schopné vytvořit si vlastní recept.
cena pouze u nás: 349 Kč
Žena po 40