banner
Napadlo vás něco zajímavého nebo hledáte inspiraci? Řešíte právě problém s těhotenstvím, porodem, kojením nebo výživou? Pojďme společně sdílet své radosti, starosti, zkušenosti, tipy a triky a podporovat se.

Pro tuto akci musíte být přihlášení

vážení a odvažování - diskuze

11 reakcí

Zobrazit příspěvky podle:
Taky doma odvažujete suroviny,tak jako třeba hrnek syrové rýže je na oběd,střední miska brambor atd.Nebo vše sypete z pytlíku odhadem?A co třeba když děláte buchtu?Odvažujete mouku na váze(nebo hrnkem,jinou nádobkou)nebo sypete od oka?Na polévku se ptát nebudu,to je mi jasnéJinak proč se ptám,jen mě to zajímá,já nemám ráda zbytky,proto raději vařím +- na porce...Když dělám přílohu,tak už mám na to \"určenou\" nádobu,tak jako že malý hrnec je na vařené brambory,protože je to akorát na oběd,nebo plechový hrneček odměřuju syrovou rýži,těstoviny atd,ale přílohu nevážím,pouze odměřuju v nějaké té nádobě...Mouku na buchtu si vážím,když jí dělám poprvé.Buchty které dělám častěji,tak už odměřuju na ty hrnečky,třeba že vím,že plný hrnek je určité množství mouky.Jinak pokud je někde uvedené množství 500g mouky,tak je jasné že nevážím
Vážím jen když dělám cukroví, nebo peču něco poprvé.Ale recepty na normální jídla beru okometricky. Když něco zbyde, zužitkuje se to jinde.
odměřuju, ale ne na porce, jsem ze 4 dětí a u nás se vařilo vždy po 7 lidí a i na dva dny. takže oteď mám problém uvařit jídlo na jeden den, pokud to není staek.
I já vážím jen, když peču.
Jen když peču, tak odvažuju. Jinak ne.
Ja ani vahu nemam doma :) Na vareni nevazim ani neodmeruji nic, pri peceni bud beru odhadem pres hrnecky nebo mam takovou odmerku. Zatim se mi vse dari :)
když peču vždy vážím přesně podle receptů.jinak ne
důsledně vážím. protože moc nepeču, nemám zkušenosti a odhad a bojím se, že kdybych se odchýlila, vznikne nepoživatelninapřílohy dělám od oka. vždycky je toho mnohem víc, než bych potřebovala.
Na pečení všechno vážím s přesností dvou gramů. Dokonce pak i z vykynutého těsta odvažuju rohlíky, aby měly stejně.Hrnkové recepty nesnáším a nedělám podle nich.Na vaření nevážím, to dávám od oka. Leda rýžu, tu dělám v parním hrnci a je do té nádobky 200g na 300 ml vody.
Vážím a měřím vše. I když tu buchtu dělám po stopadesáté, tak prostě si to zvážím. Pokud to není hrníčková buchta, pak sypu přes hrníček. Brambory dělám 2-3ks na osobu, to neodměřuji nijak, rýži také přes hrníček. Já mám váhu přidělanou na zdi na kuchyňské lince takže jen sklopím a vážím, nic nevytahuju ani nepřipravuju.
Když peču, zásadně všechno vážím. Vařím od oka. Ale tak cca vím, kolik pro nás musím oškrábat brambor, uvařit rýže nebo těstovin.
bojím se odpovědět.Nevážím neměřím nic.Vše dělám odhadem a vše mi vyjde tak jak má.Množství umím taky dobře odhadnout.Na to mám fakt cit.Akorát je u mě každé jídlo originál.

Vybraná anketa

Bylo vaše dítě očkováno proti pneumokokům? Jakou vakcínou?

17 %
11 hlasů

0 %
0 hlasů

8 %
5 hlasů

58 %
38 hlasů

18 %
12 hlasů

Celkem hlasovalo 66 unikátních návštěvníků

Diskuze 0

Mohlo by vás zajímat

Knihy vysoce hodnocené odborníky i rodiči zaštiťuje matka-lékařka Jana Martincová.

Žena po 40 – sebevědomá a v kondici

Desatero péče po 40
Know-how od odborníků. Tradiční i progresivní oblasti péče o tělo i duši po 40. Pouze pro odvážné, přemýšlivé, schopné vytvořit si vlastní recept.
cena pouze u nás: 349 Kč
Žena po 40