banner
Napadlo vás něco zajímavého nebo hledáte inspiraci? Řešíte právě problém s těhotenstvím, porodem, kojením nebo výživou? Pojďme společně sdílet své radosti, starosti, zkušenosti, tipy a triky a podporovat se.

Pro tuto akci musíte být přihlášení

Vareni - diskuze

32 reakcí

Zobrazit příspěvky podle:
Zajimalo by me, jak doma varite...Ja varim denne teple jidlo, na obed jsme doma vsichni. Proto neustale patram, co varit noveho. Varim zdrave, ale ne dietne, kvuli Emce. Nemam rada jist stejne jidlo nekolikrat do mesice...jak casto varite, z jakych surovin prevazne, delate denne maso (jake nejcasteji?), chystate spis rychla jidla ala testoviny, masové smesy, ...nebo slozitejsi, narocnejsi na pripravu? Ja si oblibila jidla \"z jednoho hrnce\". Nafrkam vsechny suroviny do remosky nebo zapekaci misy a necham je... Mate denne zeleninu?? (I v zime?)
ahoj, vařím každý den teplé jídlo a i něco navíc, aby měli moji strávníci do práce, takže nejraději omáčky a třeba zapečené těstovinky, polévky ty milujeme jak vývarové tak i husté. nejčastěji vařím vepřové, protože nějak nemám přehled a myslim si, že hovězí je pro nás bohužel finančně náročné, nevím. jinak když mám přítele doma, tak dělám jak teplý oběd, tak teplou i večeři :) taky podle toho trochu přibral :) ale má mě za to i rád :)
vařím velmi málo, ani ne že bych to neuměla, ale nebaví mě to a v podstatě nemám pro kohoPetr je celý týden v Praze, Adámek ve školce a já se nějak odbydu salátkem nebo zajdu do restauraceo víkendech jsme většinou na nějakém pobytu v hotelu, tak tam to nemusím řešit, nebo jsme na chalupě nebo střídavě u našich rodičů a to vaří babičkypokud už vařím, tak se nevyhýbám žádnému masu - vede kuřecí a hovězí ( to máme přímo od chovatele býků ), jsme velkými konzumenty jakkoli upravené i syrové zeleniny, milujeme různě upravené těstoviny apod...
když jsem doma tak se určitě něco teplého uvaří. Zeleninu máme každý den, čerstvou i v zimě.
Nevařím, nebaví mě to!
@Terouš takže jedeš na rohlíkách?
@Gastrica ne ne, ty já nejím!
@Terouš tak co jíš?:D
@Gastrica muhehe jsem holt šikovná
@Terouš to si to někdo umí zařídit :)
@Gastrica Co mi kdo uvaří
vařím převážně denně (samozřejmě někdy se stane, že nejsme doma, nebo uvařím na dva dny), snažím se nevařit stejná jídla, maso používám vepř. hovězí, kuřecí i krůtí. někdy se mi chce a uvařím něco víc časově náročného a jindy se odbydeme těstovinama s omáčkou.teď sem si pořídila parní hrnec a to je paráda. zeleninu mám doma neustále, rajčata, okurky, papriku, ledový salát,ředkvičky. zvykla sem si na to, takže denně si dáme k svačince k snídani nějakou zeleninku. polívky se snažím ělat hutné, malý mi moc nejí, ale polívky ano, takže mu tam naházím co se dá, hlavně masíčko
Vařím podle toho kolik se nás sejde u stolu. Manžel většinou jí oběd v práci a tak si s Viku uděláme jenom něco malého..á to dojím salátem, Zeleninu máme v hojném počtu každý den, k snídani a k večeři..jsme zelenožroti.Vařím většinou na co máme chuť nebo co je v zásobách. Ráda zkouším i nové recepty, ale to musí být na to čas. Máme rádi polévky. Bez masa vydržím tak 4 dny...takovej steak je lahoda
Vařím denně, často i dvakrát Přes den pro syna a večer pro nás, dospěláky (teplé jídlo máme až večer). Partner je velký gurmán, takže se den po sobě nesmí opakovat ani stejná příloha, natož stejné jídlo. Vařím celosvětovou kuchyni, takže spíš podle chuti, někdy jednoduché rychlovky, někdy složitější a časově náročnější věci. Hodně děláme těstoviny, ryby, řeckou kuchyni... Inspiraci čerpám v kuchařkách a ne netu, ale nedodržuji striktně množství ani ingredience. Maso každý den nemáme, když máme, tak převážně kuřecí, ryby, hovězí, zvěřinu a nejméně vepřové. Jíme hodně zeleniny, tu kupuju i v zimně čerstvou (v obchodech je stále téměř vše), jen hrášek, zelené fazolky a kukuřici mraženou. Syn ujíždí na brokolici a mrkvi. Co nikdo moc nemusíme, to jsou sladká jídla.
varim tak 5 az 6x tydne...obcas semi nechce a tak nevarim a dostanou co da lednicezeleninu mam akorat ja ksvace..nikdojinej ji neji,ovoce jedi vsichni denne..teda jablka,banan,mandarinku..v lete jahody ,svestky,merunky,tresne,meloun..jinak se tu nic jineho nechytne kromeme..varim pokud mozno bez tuku,a kdyz tak malo...pouzivamsadlo,maslo,olej..dlepotreby...jedine libove maso...a na kratke vareni..omacky lehke,smazimve fritaku a olej se nedostane dovnitr...maso si melu az doma..vetsinou z odrezku masa co si cistim...sladka jidla se u nas nevedou,protoze nikomu kromepalacinek a livancu nechutnaji
@Liberte Jojo, sladka jidla u nas taky krom palacinek a livancu nejedou... Jeee ja milovala sládka jidla, treba moje babicka byla specialista na ne. Takový peceny svitek se svestkovou omackou, panebože ja bych se ho uzrala, její knedlíky s jahodovou polivkou, a dalších tuna dobrot...proč clovek stárne a přestává ty sladký jidla mít rád?? Jediný co ted jim jsou fakt ty palacinky a občas teda kupovany knedlíky guseppe s boruvkami. Moje dite vůbec na sladké není. Ma tatinkovy chutě. Jednou je necham na obed samotné a po příchodu mi Ema oznámí: maminko ja uz nemám rada masicko ja mam řada jenom kůži tu ja ji vzdy z kuřete sloupla ale tatínek ji nacpal jen tím
@terulinek jo ale jedine ta krupava...jak nekrupe,maji pes
@Liberte taky se potykam s odporem kdyz zrovna kuzicka neni do krupava vypecena
@terulinek no ja je nesnasela sladkajidla i jako dite a o kuzi z kurete se doma peru ja a ottik..ten ted vyhrava...ale az bude vetsi tak se nedam
Vařím denně,ale jen pro mě a kluky a o víkendu všem.Oběd musí být vždy teplé jídlo.Snažím se tak nějak vařit aby bylo i maso,ale taky aby byly i bezmasá jídla.Zeleninu se snažím dělat denně,ve formě salátu.Nejčastěji se u nás jí kuřecí maso,potom hovězí,vepřové málo,a jehněčí kupuji jen klukům.Ještě jsem teda nikdy nedělala kralíka atd....ale mám to v plánu někdy.Jinak mé vaření se změní,protože pokud bude Matyášek ve školce v pohodě, tak si z jedné školní jídelny budu odebírat obědy.Vaření mám ráda,ale nesnáším pak mytí kupy nádobí.
@Zuzbr No ty masa to mame taky tak. Dělám kuřecí, hovězí, jehněčí teda nikdy, u nas se ani neprodává a to tu mame plno obchodu. Ale přemýšlela jsem nad tím, tady mame farmu hned u nas kousek kde prodavaj jehněčí, kuzleci a tak, no a řeším jestli koupit nebo ne...da se jehněčí treba grilovat jako například prase?? Manzel ma tricetiny v létě a ja furt vymýšlím co udělat k jídlu, chci grilovat a vybírám maso...to jehněčí musí byt krasne mekoucke, je to tak? Fakt nikdy jsem ho nedělala!
@terulinek Tak já ho koupila v Globusu tam ho prodávájí,ale jen kousíček,a udělala ho Matymu na pánvičce,Tobimu jsem jej uvařila.A jak tam budeme sem tam jezdit tak zase kousek koupím.Jehněčí je opravdu měkkoučké a ta chuť je úplně jiná než jiná masa,z té pánvičky mi to moc chutnalo.Jinak myslím si,že se snad určitě grilovat dá.
Teď co píšu platilo než jsem otěhotněla a začalo mi být zle, teď se k tomu vracím. Zeleninu teď v zimě kupuji spíše mraženou, v létě by mě nenapadlo vařit z mražené. Ale v pátek jsem koupila cherry rajčátka a byly celkem dobré a dělávám okurkový salát. Jinak většinou rvu kořenovou zeleninu do polévek. Každý týden máme luštěniny, vařím hodně polévky. Maso máme skoro každý den. Když rychlovka, tak těstoviny s mletým masem. V týdnu jsem dělala omáčku z fazolových lusků. Vařím ruzně co mě napadne a snažím se to hodně měnit. Někdy i méně zdravá jídla - smažený sýr nebo žampióny, játra. Nejčastější příloha je vařený brambor. Knedlík většinou máme protože o víkendech jíme často u našich. A nestíháme mít jedno jídlo víckrát v měsíci, je přece tolik jídel. Jen polévky točím častěji.
@LenkaM23 Můj muž je desne polivkovej, jeho babka dělala výborné poctive polívky, takove slovenské takze ja furt vymýšlím polívky- mam ted apetit kde je asi 50 polivek, jenže vše takove divné co on nejí, dynova, krevetova, zampionova, cuketova, atd atd ale treba fazolovou polívku jsem uz za ty roky privedla k dokonalosti a dokonce manza prohlásil, ze lepší polívku nejedl ale ted jak mi je zlé nemám do vareni zadnou chut a i to vareni podle toho vypadá
Nevařím denně.Když vařím tak vařím často maso,protože to je prostě jednoduchší a levnější a rychlejší.Prostě takový guláš s knedlíkem je rychlejší než dejme tomu udělat bramboráky pro nás pro všechny.2 krát týdně peču.Zeleninu? No podle toho jak jí nakoupím.Tak ji jíme dokud jí nesníme a pak už ji nemáme.Polívky ty máme bud na večeře nebo tak jednou za měsíc i k obědu.Stejne jídla moc nevařím.Často vařím z mletého masa.Protože z něho jde udělat fakt hodně jídel.Složitější jídla dělám na neděli.Co budu vařit to vybíram podle přání dětí.Dnes chtěl třeba Honza upéct perníkový chleba tak ho má.Zuzi má v objednávce buchtičky s krémem.Určitě nejčastěji opakujíci se jídlo je pizza,ale zas i ona je pokaždé jiná.
@Honafa Fakt z mleteho masa hodne jidel? Ja prave mam mlete rada moc ale furt z toho delam bolonskou, plnim zeleninu, karbanatky a vic nic...buchticky jsem delala nedavno, prvne v zivote a uplne jsem se vratila do skoly skoda ze nemuzu varit podle Emi. Ta mi rekne chci dnes bramburky s maslickem, tak udelam a u stolu pak \"a kde je ryze??!!!\" Grrr.pizzu delas domaci? Taky jsme delali hodne kdyz byla trouba. Ted mam jen remosku tak me stve ze mam vyborny recept na testo a nemuzu pizzu delat. Ema ji taky zboznuje... No a nekdy v krame proste ani zeleninu nekoupim, kdyz mas lilek za 79,- , cukety 99,-, květák kus 55,- atd atd, to je tragedie..
@terulinek No z mletého musaku,bolonské,lasaně,sekanou,karbenátky,čevabčíčí,holandáky,masové kuličky do rajské,plněné brambory,plněné tortily a máš měsíc co vařit.Pizzu dělám domací a hlavně jednu smetanovou.No a ze zeleninou to je děs.Kupuji jen mrkev,porek,cibuli,květák,brokolici,papriku,rajčata a okurek a ledový salát.Nebo kupuji mraženou a pak jí podusím na máslíčku a dám jako přílohu.
nevařím denně, maso máme ale snad v každém jídle, které uvařím. Dělám rychlá i náročnější jídla, levná i dražší, českou i cizokrajnou kuchyni, polívky nejíme, ty vařím tři stejné pořád dokola, ale stejně máme polívku tak jednou do měsíce. Zeleninu a ovoce taky skoro nejíme, tu kupujeme tak 2x měsíčně a když se sní, tak se sní. Malé vařím zeleninové příkrmy, takže veškerá zelenina padne na to. Jako netěhotná prostě zelenině moc neholduju Jinak se snažím vařit i zdravě, v hodně jídlech omezuju tuk, tam, kde to jde, tuk nedávám vůbec (třeba brambory jenom peču nebo vařím, nikdy nesmažím), ráda zkouším nové suroviny, jako je pohanka, cizrna, červená čočka, kuskus (pro někoho normálka, pro mě exotika).
@Gastrica Taky jsem zacala zkouset takove ty suroviny, ktere clovek neni zvykly moc pouzivat. Zrovna mam tu cizrnu, ale muj chlap je k tomuhle dost neduverivy jestli mas nejakou mnamku-recept na cizrnu, podel se prosim S tou zeleninou je to u nas taky podobne Ale kdyz zacala mala koncit s klasickymi prikrmy a cca v 18m s nami zacala jist stejne jidlo, snazim se hodne delat obedy maso-priloha-zelenina a uz mi dochazi napady. To je furt rizoto, plneny lilek, plnena rajcata, spagety na vsechny zpusoby, mix maso zelenina z pytlíku, ryze a hodne svickova, kapust.karbanatky, ... A ted co se mam setrit proste nahazu maso a zeleninu a brambory do remosky a hotovka. Ale taky se to neda furt. Nejak me z te vasne pro vareni chytla nechut k vareni...
@terulinek no, žádnej recept z cizrny fakt nemám, zkoušela jsem asi tři věci a bylo to všechno hnusné, nedalo se to jíst Ale kamarádka dělávala pomazánku z cizrny, dával se do toho citron, ale nevim, co ještě, každopádně to bylo moc dobré na čerstvém chlebu, vysomruju recept :)Jinak já taky ráda vařím takové ty rychlé \"všechnodohromady\" jídla. Většinou brambory zapečené s masem, nebo s brokolici, nebo všeobecně zeleninu zalitou smetanou a zapečenou se sýrem. Plněnej lilek mě zajímá, hoď recept :) Já mám zrovna jeden lilek v lednici a nevim, co s ním :)
@Gastrica dělám tímhle způsobem lilek, cukety, rajcata, žampióny,... Tak lilek rozkrojis na půl podélně, vydlabes duzinu všechnu, aby ti zbyl jen ten tenký obal, aby se ale neprorval. Duzinu nakrajis na drobnější kousky, nadrobno nakrájenou cibulku osmahnes, hodis k tomu mlete maso, osmahnes, no a tu pokrajenou duzinu a ja tam pak hazim všechno možný zasmahnout, treba na drobno cuketku, rajcata bez slupky...prostě co nan chutná, i houby třebas. Necháš odparit vodu, aby z toho vznikla takova hutsi kejda a nacpes to do těch lilku. Pak vše posypes strouhankou a pokrajenym maslickem, můžeš i nivou pokud ji jite a daš to zapect. Můj muž zeleninu nemusí ale tímhle se cpe je to dobrý kdyz mas doma plno zbytku od kazdeho trochu a Nevis co s tím. Plnim takhle vše co mi prijde pod ruku brácha je vegetarián a tomu misto mleteho tam dávám ten sojovy granulat a predstav si, můj muž to ani nepoznal koření nedávám, jen sůl a případně bazalku a tak...
@Gastrica No kdyz mam málo te plnící smesy, tak uvarim ryzi a vmicham tak 4 lžíce ryze do ní a pak to jíme samotné. Jinak k tomu opekam bílý chleba, rohlík treba a tak. Ale klido i brambor by šel...
@terulinek tak to je dobré, vidíš, to mě nenapadlo :) Mleté doma máme, i nějakou polozvadlou zeleninu, tak to všechno do toho nahážu :) A s čím to jíte? jen s pečivem?

Vybraná anketa

Souhlasíte s omezením odkladů za současného zrušení přípravných tříd?

18 %
3 hlasy

82 %
14 hlasů

0 %
0 hlasů

Celkem hlasovalo 17 unikátních návštěvníků

Diskuze 0

Mohlo by vás zajímat

Knihy vysoce hodnocené odborníky i rodiči zaštiťuje matka-lékařka Jana Martincová.

Žena po 40 – sebevědomá a v kondici

Desatero péče po 40
Know-how od odborníků. Tradiční i progresivní oblasti péče o tělo i duši po 40. Pouze pro odvážné, přemýšlivé, schopné vytvořit si vlastní recept.
cena pouze u nás: 349 Kč
Žena po 40