banner

Vaření, pečení, domácí pekárny, odšťavňovače - nové reakce

"Jsme to, co jíme". Tedy i ti nejmenší z nás. Zajímá vás výživa vašich dětí? Více o tématu najdete v oddílu Péče o dítě.

Pro tuto akci musíte být přihlášení

Nové reakce

Celkem 2 580 příspěvků

vedro a vareni

Je to hrozné to horko. Vaříme polévky, saláty, rychlovky, abychom si to teplo ještě nepřidělávaly.

vedro a vareni

taky myslím!já jsem teď několikrát moc chtěla péct (měli jsme návštěvu, jeli jsme na velkej výlet, zkrátka snědlo by se to - na tyto příležitosti netrpělivě čekám), ale copak su blázen, abych si v bytě, kde je určitě přes 30 stupňů, ještě troubou zatopila?!my obecně moc nevaříme, leda o víkendu, a v tomto období teda tuplem. děláme teď hodně zeleninových salátů nebo večeříme třeba meloun. trochu blbý je, že chlap si teď občas nosí kukuřici a jejím vařením nám byt ohřívá, ale to mu zas nechcu zakazovat, kukuřičná sezona je krátká

saturejka

Anicko, vim ze existuje, ale ani nevim jak vypada, natoz jak ji pouzit.. takze jsem ti neporadila

Chut

Jo, jo, holka. Svatá pravda.

saturejka

salaty, lusteniny, pecu na ni maso...trosku do stouchanych brambor s oliv.olejem, na pizzu...

saturejka

saturejku dávám do luštěnin místo majoránky. Jinak ji moc nepoužívám, ještě někdy na kuře, když ho dělám na bylinkách.

saturejka

saturejku jsem používala hodně do fazolí (např. směs fazolí,rajčat,kukuřice,pórek,chili), měla by působit proti nadýmání, ale s ní opatrně, je dost aromatická, stačí jí málo

Vaření, pečení....

Vařit mě začalo bavit po 30.Byl to můj velký koníček a hodně jsem se ve vaření vzdělávala.Dokážu o něm hodiny diskutovat.Jenže pak to začal být koníček celého národa a je toho všude plno,že mě to už zas tak nebaví.Experimentuji pořád,ale ten elán už vyprchal.Už si vaření užívám.Minulí týden jsem dělala čevabčičí a tak fajn jsem si zavařila,v takové pohodičce,že na to furt myslím jak to bylo fajn.
@Liberte

ušlehanej bílek

já dávám ještě do té bílé části ořechy, takže míchám jak blázen. ale taky se to vždy povedlo.

Domácí pekárna

Dobrý den,my máme domácí pekárnu Moulinex. Máme jí asi rok a půl, a jsem s ní spokojená. Kůrka na chlebu je opravdu propečená a křupavá - lze si zvolit, jestli chcete méně či více. Už jsem pekla i perník, a spokojenost :-) S jinou pekárnou nemám zkušenost, tato je naše první.

Albert magazín

Tak to by mě tedy taky nenapadlo, recept mám založený, a určitě brzy vyzkouším :-) Do Alberta chodíme nakupovat, takže Albert magazín pročítám pravidelně. Už jsem tam načerpala hodně inspirace :-) Pizzu máme moc rádi, dělám šneky a šátečky. Kromě klasiky šunka-sýr-rajčata, jsem šátečky plnila například zelím se slaninou s chilli, a byla to příjemná změna. A ještě máme rádi s mozzarellou - používám takové ty třešinky ve vaničce - kupujeme v Albertu :-). Něco "pizzového" nebo obdobu z listového těsta máme tak 1-2x týdně. Například šneci jsou super i jako pohoštění pro návštěvu.

Formy na pečení

silikon je dobrej, nezabere tolik místa, nemusí se vymazávat, rychle chladne, přijde mi, že se i líp myje..

Vybraná anketa

Souhlasíte s omezením odkladů za současného zrušení přípravných tříd?

17 %
5 hlasů

76 %
22 hlasů

7 %
2 hlasy

Celkem hlasovalo 29 unikátních návštěvníků

Diskuze 0

Mohlo by vás zajímat

Knihy vysoce hodnocené odborníky i rodiči zaštiťuje matka-lékařka Jana Martincová.

Žena po 40 – sebevědomá a v kondici

Desatero péče po 40
Know-how od odborníků. Tradiční i progresivní oblasti péče o tělo i duši po 40. Pouze pro odvážné, přemýšlivé, schopné vytvořit si vlastní recept.
cena pouze u nás: 349 Kč
Žena po 40