banner
Napadlo vás něco zajímavého nebo hledáte inspiraci? Řešíte právě problém s těhotenstvím, porodem, kojením nebo výživou? Pojďme společně sdílet své radosti, starosti, zkušenosti, tipy a triky a podporovat se.

Pro tuto akci musíte být přihlášení

maso - diskuze

8 reakcí

Zobrazit příspěvky podle:
jaké maso u vás doma jíte?Jakému dáváte přednost? Kde ho kupujete?Kupujete třeba i králičí,krůtí a hovězí i když je to poměrně dražší než třeba vepřové?Co třeba vnitřnosti,jíte je?Máte představu,kolik utratíte za maso za měsíc?U nás doma jíme nejvíce vepřové,kuřecí a pak až to hovězí,krůtí a občas i králíka,ale to je opravdu jednou za čas :) Nakupuji většinou u řezníka.Nejčastěji vepřové raději libovější,občas koupím nějaké přední hovězí na omáčku a pak krůtí a kuřecí.Méně často kupuji hovězí zadní a třeba králíka. Třeba ryby u nás jím snad jen já a tak je ani moc nekupuji,ale občas koupím pro mě a dceru aspon filé. Vnitřnosti u nás moc nejdou,játra na cibulce jíme třeba opravdu tak dvakrát do roka,takže vnitřnosti spíše nejíme. Na vývary potom střídám,občas vyříznu kost z vepřového masa,nebo hovězí žebro,kuřecí i krůtí. Většinou si nakupuji maso na těch 14dní do mrazáku,nabalíčkuju a popíšu si to :) Většinou se vejdu do 2000Kč.za měsíc.
Gabka nesnese ,když má maso jakoukoliv blanku.Tak kupuji jen kuřecí řízky,vepřovou kýtu,hovězí roštěnou nebo krůtí prso.Což mě popravdě dost štve,ráda bych si dala krkovičku nebo stehno.Honza ten nesnese maso jako takové celkově.Proto se u nás nejvíc kupuje a vaří z mletého.Máme výborného řezníka-maso je tam levné,čerstvé,to mleté výborné.Nevím kolik dám celkově ,ale ani ty 2 tisíce určitě né.Maso máme tak 3x týdně a z toho je ještě jednou to mleté.Co máme novinku asi půl roku tak kuřecí křidýlka.Ty dělám každý týden,že jen tak mimo jídla je upeču ,jsou na pekáči a každý si vezme.Většinou Gabka.To se teda divím-stehno by mi hodila na hlavu a křidýlko ožužlá do poslední kůžičky.Honza ani nevejde do kuchyně,když tam ty křidýlka jsou.
@Honafa Prosím vás a máte nějaké tipy kde v Praze koupit kvalitní maso? Nejlépe někde přímo od soukromníka třeba... já už těm řetězcům vůbec nevěřím a i z principu si od nich kupuji maso nerada (nesouhlasím s velkochovem, kamarádky pracovaly v těch továrnách a je to hrůza). Ryby už jsem konečně vyřešila, ty kupuji v Seefish na Dlouhé, tam mi je i nakoření takže doma už je to rychlovka a zatím byly vždycky dobré. Ale ještě by to chtělo sehnat nějaké dodavatele masa...Snad to moc nepřeháním :-D
@Petusino Ahoj Peťo, souhlasím s tebou, taky už si dávám pozor co a od koho kupuji...vyloženě tip na řeznictví nemám, ale myslím že něco podobného je i u rozvozu bedýnek jak je docela poslední dobou hitem, některé mají v nabídce i maso...Nebo využít aplikace která ti ukáže kde jsou farmářské trhy, to je fakt super věc! Seefish taky znám, tam je to opravdu bezva!Jenom musím hlídat rozpočet, ono se říká že bychom měli mít rybu i 2x týdně, ale to zdaleka nemůžu dodržet:(
v prosinci děláme zabíjačku, takže mrazák je plný vepřového, manžel dostával v práci i krůtu, tak bylo dost krůtího, vloni poprvé nebyla , dostáváme i tak dva kapry, takže ty mi vydrží taky dlouho, nakupuji kuřecí, vyjímečně kupuji i hovězí, hodně kupuji ryby - hejka nebo pstruha, někdy pangase, králíka dostaneme tak 2x do roka od švagra, tak 2x do roka koupím kachnu, vnitřnosti jím spíš jen já, cenově to neodhadnu, prase vyjde vždy tak do 2500 a vydrží až do léta
minimalne1x tydne hovezi ,zadni nebo rostena, koupim si 4 velke platky a vetsinou zpracuji 2, mame s detma k veceri,muz na obed do pracekureci rizky na vsechny mozne zpusoby..pokud je obri kure za 50 kc kilo,koupim to,prsa vykostim a odlozim na jindy, stehna a kridelka upecu a mame s detma veceri, kostru necham na polevku...pokud pecu o vikendu,upecu muzi krome kostry a kridylek[ktere dam na polevku] vseveprove ..krkovice bez kosti, pecene bez kosti...ruzne upravy,z krkovice karbanatky ..jsou uzasne..kruti prsa kupuji obcas a kdyz vypadaji pekne,hlavne do chilli con carne..tam sjou super, kralika a ostatni drubez nikdymuz dela k nedelni snidani uzasna kureci jatra na cibulcepravidelne rybyobcas svickovou a panenkuzverinu a morske ryby obcas dostavam,ricni krome lososa a pstruha nejime zadnecelkove bezne mesicne neprekrocim za maso a ryby vic jak 2500...deti jedi ve skolce a tak doma uz jen zobnou a vetsinou varim vlastne jako pro dva..at mam ja teple a muz si pak nosi obed sebou
U nás se jí všechno včetně ryb, mimo vnitřností teda. Ty jen výjimečně. A oblíbené asi taky nemáme, rádi to střídáme. A kolik utratím, to teda netuším, neb nakupujeme nárazově z domácích zdrojů a balíčkujeme do mražáku. Ale moc to asi nebude, vařím ho tak 2-3x týdně max., jinak se stravujeme mimo domov.
Jíme naprosto všechno maso. Prase kupujeme 1 - 2x do roka a nabalíčkované putuje do mrazáku. Kuřecí máme z JZD nebo marketu, hovězí, zvěřinu, krůtí a ryby od známých. Králíky chovají rodiče. Ani vnitřnosti nám nečiní potíže. Já osobně nemusím játra s omáčkou, na přírodno mi nevadí. Ledvinky, srdíčko, jazyk milujeme.Co se u nás nejí, jsou býčí žlázy.Kolik utratím za maso? Prase bývá kolem 2000Kč.
jímé všechny druhy masa včetně ryb, tu máme pravidelně jednou týdně kvůli dětem, Nejvíc ale jíme hovězí, máme skvělého řezníka, který nechává maso nazrát, takže od jara do podzimu neustále steakujeme ;-D. Navíc je to řezník do domu, takže si objednám na netu a on mi to přiveze zdarma dom, dělá i výborné bezEčkové párečky, tak si i Fanulku může dopřát. Druhé v pořadí je asi zvěřina, soused myslivec nás zásobuje, takže jelínek nebo kaneček je v mražáku taky pořád. Králíka máme od tety z domácího chovu. Nejmíň jíme kuřecí.Občas mám ráda játra,ale taky je často nedělám. Cenově tak do těch 2500maximálně, každý měsíc ani ne.

Vybraná anketa

Bylo vaše dítě očkováno proti pneumokokům? Jakou vakcínou?

17 %
11 hlasů

0 %
0 hlasů

8 %
5 hlasů

58 %
38 hlasů

18 %
12 hlasů

Celkem hlasovalo 66 unikátních návštěvníků

Diskuze 0

Mohlo by vás zajímat

Knihy vysoce hodnocené odborníky i rodiči zaštiťuje matka-lékařka Jana Martincová.

Žena po 40 – sebevědomá a v kondici

Desatero péče po 40
Know-how od odborníků. Tradiční i progresivní oblasti péče o tělo i duši po 40. Pouze pro odvážné, přemýšlivé, schopné vytvořit si vlastní recept.
cena pouze u nás: 349 Kč
Žena po 40