banner
Napadlo vás něco zajímavého nebo hledáte inspiraci? Řešíte právě problém s těhotenstvím, porodem, kojením nebo výživou? Pojďme společně sdílet své radosti, starosti, zkušenosti, tipy a triky a podporovat se.

Pro tuto akci musíte být přihlášení

vánoční polévka - diskuze

22 reakcí

Zobrazit příspěvky podle:
Jednou jsme na koleji řešili, kdo má jakou polévku na štědrý den. Našlo se asi 20 druhů :)) Tak která je ta vaše, kterou děláte? Já to pak spočítám :)U nás se doma dělávala s játrovýma knedlíčkama, u manžela doma kapustnica (zelňačka s klobásou a kysanou smetanou). V tomto případě jsme přebrali slovenský zvyk a bude letos zelňačka, ňam ňam.
my delame zelnacku z vychodniho slovenska,mame napul ceske a napul slovenske menu
@Liberte U nás k obědu zelnačka a večeře bez polévky, to bych do sebe ani nenasoukala.
tak to taky zírám, že povede hrachovka bych nečekalau nás se jí knedlíčková.a co mě překvapilo, když jsem poznala manžela, že k večeři mají k salátu vinnou klobásu.to jsem neznala, tu my jedli na Silvestra.tak ted jí jím i na Štědrý den a vůůůbec mi to nevadítedy-řízek samozřejmě taky
@janca11 My máme k večeři kapra, vepřový řízek, kuřecí řízek a vinnou klobásu :DDD Takže výběru je mnoho a jíme to se salátem tak 4 dny :)))
@luciasek84 jojo, v míse se salátem je v lednici stále zabodnutá lžíce-miluju vánoční salát ke snídani, svačině, obědu i k večeři
@janca11 Jj u Toma jsem taky prvně jedla na Vánoce vinnou klobásu. A teď máme na Vánoce vinnou klobásu s br kaší a salát s řízkem pak na svátky u babičky. Shodli jsme se, že ani jeden z nás to nepotřebuje jíst od Vánoc do Silvestra. Že stačí od Štěpána do Silvestra :DDD
U našich byla vždycky zelňačka,ale co mám svoji domácnost tak jsem převzala zvyk od manžela a máme hrachovou.
Tak to koukám jako blázen. Já myslela, že se tradičně jí rybí... a koukám ona vede hrachová. My nejíme žádnou :)) Ale kdybych si měla vybrat, tak se mi líbí slovenský zvyk a zelňačka :)) A polévka od Honafy by mě taky lákala moc.
u nás hrachovka s houbama a zeleninou.
Všichni, kromě taťky, který si sám pro sebe dělá rybí, máme hrachovku.
dělám s játrovými knedlíčky
V poůedne je zelňačka a nic víc a večer naopak žádná.
@Ady.S Také máme polévku na oběd, k večeři už je jen salát s řízkama, klobásama a kaprem. Jo, to by nás sestra hnala kdybychom do ní ještě tlačily polévku. V určitém věku byla schopná píchat vidličkou do každého kdo jen naznačil že by si chtěl přidat. V sedmi letech řekla tátovi, který se natahoval po přídavku \"Opovaž se!!!
@luciasek84 Naši blbli s makrobiotikou.Jedny vánoce jsme měli asi 10 druhu jídel,včetně vrtankové kaše a podobných blafu.Když si tatka ještě rozpuloval jablíčko,tak bych ho nejraději zabila.On jako makrobiotik každé sousto 100krát požužlal.
@Honafa
@luciasek84 Tohle pamatuju taky, jako malá jsem přídavky ostatních ofňukala. Později jsme to natahovali s taťkou schválně a přidávali si po lžičce salátu. Jednou to nedopadlo dobře, jsem se přejedla a skončila po rozdání dárků na záchodě
Dělám rybí.
jedině HRACHOVKA ze zeleného hrášku a s osmaženou houskou mňam!
U našich rybí z rybích hlav.U tchýně hrachová.A u mě luxusní kuřecí dělaná jen s kuřecích panenek,zeleniny a celestýnskýma nudlema.
U nás se dělala hrachová s krutony. U partnera dělávali rybí, ale tu společně nesnášíme, takže pokračujeme hrachovou.
u nás k obědu česnečka a k večeři hřibová s nudličkama
U nas doma se delala hrachova na masle s krutony a ta kapustnica vzy na silvestra jako vyprostovak :D

Vybraná anketa

Bylo vaše dítě očkováno proti pneumokokům? Jakou vakcínou?

20 %
14 hlasů

0 %
0 hlasů

9 %
6 hlasů

54 %
38 hlasů

17 %
12 hlasů

Celkem hlasovalo 70 unikátních návštěvníků

Diskuze 0

Mohlo by vás zajímat

Knihy vysoce hodnocené odborníky i rodiči zaštiťuje matka-lékařka Jana Martincová.

Žena po 40 – sebevědomá a v kondici

Desatero péče po 40
Know-how od odborníků. Tradiční i progresivní oblasti péče o tělo i duši po 40. Pouze pro odvážné, přemýšlivé, schopné vytvořit si vlastní recept.
cena pouze u nás: 349 Kč
Žena po 40