banner
Napadlo vás něco zajímavého nebo hledáte inspiraci? Řešíte právě problém s těhotenstvím, porodem, kojením nebo výživou? Pojďme společně sdílet své radosti, starosti, zkušenosti, tipy a triky a podporovat se.

Pro tuto akci musíte být přihlášení

TUNY JABLEK - diskuze

16 reakcí

Zobrazit příspěvky podle:
Dostali jsme ze zahrádky od tchánovců plno jablek tři velké koše a já vůbec nevím co s nima. Něco upářim v parnim hrnci, roznahnám a dám do mrazáku jako přesnídávku. Něco se nakrouhá nebo sní čerstvé. Ale tady moje fantazie končí. Ještě bych něco zavařila, ale nemám tolik skleniček a minule mi zavařování moc nešlo...Asi zkusím upect štrůdl, ale nejsem moc pečící tip...pořád ale plno jablek zbyde...nenapadá vás co s nima? Jak je zužitkovat?
Vždyť je nemusíš všechny hned zpracovat, vydrží ti podle odrůdy až do jara. Jestli máte chladný sklep, kde nemrzne, tak tam nebo je přikrýt dekou, aby nezmrzly. Jinak ještě je moc dobrý nepečený dort s pudinkem a piškotama (to když bude ta návštěva), nebo jablečný kompot, který můžeš mít taky několik dní v lednici (tem máme moc rádi) - jestli neznáš napíšu recepty.
@Bohunkaa Jablka s pudinkem jsem zrovna udělala :) Jiné recepty bohužel neznám. Kdyby se ti chtělo budu za ně ráda. Jinak co se chladného sklepa týká tak celý náš byt je chladný sklep jinak je máme venku protože tam se to aspon nesnažíme ze všech sil vytopit a chodbičku nemáme...
@medox Jablečný kompot: oloupaná, na čtvrtky okrájená jablíčka (množství kolik chcete, ale vydrží v lednici) zalít vodou v hrnci, přidej asi 3 hřebíčky, skořici a rozkrájej půl citronu, trochu cukru (jestli chceš a podle chuti jablek), dej vařit a hned jak se začne voda vařit, tak to vypni, aby se jablíčka moc nerozvařila jen budou měkký. Pak už jen vychladit a dobrou chuť. Dáváme jako kompot k hlavnímu jídlu, přesnídávku, nebo je když honí mlsnáJablečné řezy: Balíček listového těsta, balíček piškot, 3 vanilkové pudinky, 1,5kg jablek.Půl těsta rozválet na dno pekáče, vyskládat piškoty, pak nastrouhaná jablka, vanilka, skořice, cukr podle chuti (já nedávám), na to vilít uvařený pudink z půl litru mléka a 3 prášků, navrch druhý plát těsta (před pečením propíchnout). Nechat vychladit a mňam.
@Bohunkaa děkuju
Tak jsem koukla o par stránek dozadu a tam je taky debata o jabkách. Takže zrovna se mi na sporáku rozvařujíjí jablka, která půjdou do pudinku dle tygřímámy. Trošku si tam nejsem jistátou vodou když puding se dělá v mlíce, ale tygřímámě věřím tak to bude určitě dobrota.Ted jdu krájet na křížaly, ty už jsem neměla ani nepamatuju.V pátek čekáme rodinou návštěvu takže to bude štrůdl a asi i koláč :)A Toníček si na svojí dívku pyré bud emuset počkat než si vyprázdní mrazák...snad počkají i jabka. Máme je venku v košíkách na zahradě. Co myslíte vydržej?Děkuju za všechny rady
@medox Bacha aby nezmzli,dej je raději někam do chodby.
@medox pokud nenamrznou tak vydrzi,nanocje obalte novinamanebo na ne hodte tlustou deku
jestli ty jabka nejsou potlučený, dají se skladovat i jen tak..teda pokud je jíte. na nějakým chladným místě, lednička to být nemusí. my takto mívali doma jabka dokonce v panelákovým sklepě, do vánoc vydržely fakt hezký.
klrizali,nedavno jsem tu asi 3 stranky zpet davala recept...krizali, mnam,mistobramburkua ptakovin,nakrajet jablkana platecky a na pecicimpapiru v horkemvzduchu poamlu susit Asi na padesát stupňů a nechej pootevřenou troubu,nesmi znich jit pri zmacknuti zadna voda,paknechat prosschnout venku amasjablka na celej rok
@Liberte tak jsem zapomnla na ten pečící papír mám po křížalech a taky po pár hodinách nebo jak dlouho to budu seškrabovat z toho plechu...ojoj jsem blbá
@medox tak to memrzi kvuli te praci
Já bych asi napekla záviny a koláčky a narvala do mražáku.

Vybraná anketa

Bylo vaše dítě očkováno proti pneumokokům? Jakou vakcínou?

17 %
11 hlasů

0 %
0 hlasů

8 %
5 hlasů

58 %
38 hlasů

18 %
12 hlasů

Celkem hlasovalo 66 unikátních návštěvníků

Diskuze 0

Mohlo by vás zajímat

Knihy vysoce hodnocené odborníky i rodiči zaštiťuje matka-lékařka Jana Martincová.

Žena po 40 – sebevědomá a v kondici

Desatero péče po 40
Know-how od odborníků. Tradiční i progresivní oblasti péče o tělo i duši po 40. Pouze pro odvážné, přemýšlivé, schopné vytvořit si vlastní recept.
cena pouze u nás: 349 Kč
Žena po 40