banner
Napadlo vás něco zajímavého nebo hledáte inspiraci? Řešíte právě problém s těhotenstvím, porodem, kojením nebo výživou? Pojďme společně sdílet své radosti, starosti, zkušenosti, tipy a triky a podporovat se.

Pro tuto akci musíte být přihlášení

Trdelník - diskuze

21 reakcí

Zobrazit příspěvky podle:
Dělala jsem dnes poprvní trdelníky podle tohohle receptu http://recepty.vareni.cz/tradicni-trdelnik/ těsto mi tedy přišlo dost řídké a tak jsem ještě přisypala nějakou mouku na víc. Píší tedy, že se má rozválet plát a užíznout pás, který se omotá. Místo plátu jsem těsto rozválela na delší válečky (jakoby hady) a omotala jsem kolem formičky na trubičky a pak jsem celým dokola ještě přejela po desce, aby se to omotané těsto rozpláclo a scelilo. Nejprve jsem postavila nachystané trdelníky na pečení na plech, ale padalo mi to jak jsem to dávala do trouby a tak jsem trubičku navlíkla na špejli, kterou jsem dala přes hlubší plech. Z vrchní strany to bylo sice tmavší, ale i spodní strana byla propečená. Našla jsem ještě další návod http://vanoce-silvestr.cz/vanocni-recepty/trdelnik/ kde píší, že se těsto může obtočit třeba na zavařovací sklenice, váleček, ale musí se omotat alobalem. Zřejmě, aby se těsto nepřichytlo.Jinak se trdelníky vcelku povedly. Chuťově dobrý, ale první várka tedy nic moc tvarově, ale ta druhá už vypadala pěkně. Doufám, že časem vychytám mouchy a budou přímo vzorový.
Leni ty mi děláš chutě určitě vyzkouším!
@jezurka
super taky je zkusím udělat,jen si koupím ty formičky na trubičky
@Zuzbr stačí i zavařovací sklenice
@zanlena Ty doma ja vubec nemam
@Zuzbr Říkala jsem si, že ideální by byli ty od tatarek, ale ty vyhazuji.
@zanlena Tak od tatarek by byly fajn, protože nejsou tak tlusté.Já žádné lahve doma neskladuji.já ještě viděla že to někdo pekl na válečku na těsta.váleček zabalil do alobalu a na to bylo pak položeno těsto.
Tak jsem je taky vyzkoušela. Podle toho druhého receptu. Hlavně kvůli droždí, celé na půl kila mouky se mi zdálo moc. Dala jsem zbytek, co jsem měla, něco málo přes půlku a bohatě to stačilo. Mouku jsem taky musela přidávat, takže příště uberu mléko. Namotávala jsem na střední a malé zavařovačky přes alobal. Chce to trochu cviku, ale i napoprvé vypadají obstojně. Chuť není úplně stejná jako ze stánku, ale mizejí rychle, takže jsou asi i dobré. Díky za tip.
@stankag Já dělala skořicový a musím to sypání nějak vychytat, protože takový jaký se prodávají to nebyli.
@zanlena Já jsem smíchala škořicový cukr s mandlovou moučkou. Asi by to chtělo ořechy. I to těsto je myslím trochu jiné. Ale dobré to bylo.
@stankag Já jsem zase nejprve jen ten skořicový cukr, pak jsem k tomu ještě přidala skořici a mouč. cukr, ale nebylo to přesně jak to kupovaný. Musím to nějak vykoumat.
@zanlena Otázka je, jak to vlastně má chutnat správně. Moc se mi nechce věřit, že v tom množství ty poměry trochu nešidí. Taky to určitě nestíhají dělat přesně ve chvíli, kdy je to nakynuté, proto je možná mají takové tužší. Myslím, že to bude vždycky jiné. Ale mají navíc výhodu toho přímého žáru a těch rozpálených válečků, to doma nenahradíš. Taky když si to dáš někde venku promrzlá, tak to bude vždycky chutnat jinak než v pohodlí obýváku. Do té posypky určitě zkusím nějaké oříšky. Jestli se Ti to podaří vyladit, tak dej vědět, ráda se přiučím.

Vybraná anketa

Bylo vaše dítě očkováno proti pneumokokům? Jakou vakcínou?

19 %
14 hlasů

0 %
0 hlasů

8 %
6 hlasů

56 %
40 hlasů

17 %
12 hlasů

Celkem hlasovalo 72 unikátních návštěvníků

Diskuze 0

Mohlo by vás zajímat

Knihy vysoce hodnocené odborníky i rodiči zaštiťuje matka-lékařka Jana Martincová.

Žena po 40 – sebevědomá a v kondici

Desatero péče po 40
Know-how od odborníků. Tradiční i progresivní oblasti péče o tělo i duši po 40. Pouze pro odvážné, přemýšlivé, schopné vytvořit si vlastní recept.
cena pouze u nás: 349 Kč
Žena po 40