banner
Napadlo vás něco zajímavého nebo hledáte inspiraci? Řešíte právě problém s těhotenstvím, porodem, kojením nebo výživou? Pojďme společně sdílet své radosti, starosti, zkušenosti, tipy a triky a podporovat se.

Pro tuto akci musíte být přihlášení

těsto pekárna - diskuze

14 reakcí

Zobrazit příspěvky podle:
Potřebovala bych prosím radu:) Dělala jsem již podruhé makovky. A minule byly krásně nadýchané, takové jemné. A teď, ačkoliv jsou ze stejného receptu úplně stejně udělané, nejsou vůbec nadýchané ale takové hutné jakoby, když do toho kousnu tak to těsto je takové nahňácané. Rozumíte co tím myslím? Čím to je? Stejné droždí, stejná mouka... i ty čokorohlíčky od tygřímamky nebyly vůbec nadýchané ale přesně takhle hutné:( V čem je chyba?
mě se tohle stává s jinou moukou
já je taky mela podruhe hutne.myslela sem si ze sem dala moc drozdi, nebo byla blba mouka.. hold do mouky nevidim jaka je:(
nedavno jsem cetla,jak jednou koupis super mouku a po druhe tu samou znacku uplne desnou,ze je to o tom,jak dlouho trva proces v mouce,jestli jde klasicky,nebo urychlovacem a zze je to pak jine...a drozdi jeslti je jen trosku starsi,tak uz muze delat take blbosti....nevim cim to je,ja jsem take jedou upkela nadychane rohliky a pak to bylo desne...koupila jsem jinou mouku a zase byly nadychane...
Luci, a nechala jsi je ještě chvilku nakynout, než jsi dala péct?
@tygřímáma Ja to nedávam nakynout a normálně první plech dávam do studené trouby.A v pohodě.
@Honafa Barbare. Mě vůbec nenapadá, proč je Lucka nemá tak nadýchané
@tygřímáma půl hodiny... ale celkově, ty je na té fotce máš takové fakt hnědé, nadýchané, já mám takové žluté, nevzhledné..jak to děláš?:) A máš je fakt nadýchané?
@luciasek84 Ja mám nadýchané jak peříčka,normálně tak 5cm vysoké.Mám fotky těch dnešních tak zítra hodím foto.
málo droždí a určitě nedávaš nic kysleho-ocet,citron...Taky třeba pečení mohlo být jiné,rychlejší.Ja nepeču podle receptu,ale umím krásně odhadnout mouku,ona je každá jiná a každá se jinak chová.Raději dávej o trošku mín a pak když tak dosyp.
@Honafa Zrovna teď jsem kousla do kousku kde cítím jen droždí. Je možné že jsem ho tam dala nějak špatně? Dáváš do všeho opravdu vlažné mléko? Má to na to vliv? Mě to těsto totiž spadlo ještě v té pekárně hned jak se přestalo hřát. Bylo strašně lepkavé, vůbec se s ním nedalo pracovat a hrozně rychle jakoby okoralo, že po chvíli co ležely rohlíčky na plechu místo aby mi vykynulo tak ztvrdl ten vršek
@luciasek84 droždí dávám čerstvé a mlíko vlažný

Vybraná anketa

Souhlasíte s omezením odkladů za současného zrušení přípravných tříd?

19 %
4 hlasy

81 %
17 hlasů

0 %
0 hlasů

Celkem hlasovalo 21 unikátních návštěvníků

Diskuze 0

Mohlo by vás zajímat

Knihy vysoce hodnocené odborníky i rodiči zaštiťuje matka-lékařka Jana Martincová.

Žena po 40 – sebevědomá a v kondici

Desatero péče po 40
Know-how od odborníků. Tradiční i progresivní oblasti péče o tělo i duši po 40. Pouze pro odvážné, přemýšlivé, schopné vytvořit si vlastní recept.
cena pouze u nás: 349 Kč
Žena po 40