banner
Napadlo vás něco zajímavého nebo hledáte inspiraci? Řešíte právě problém s těhotenstvím, porodem, kojením nebo výživou? Pojďme společně sdílet své radosti, starosti, zkušenosti, tipy a triky a podporovat se.

Pro tuto akci musíte být přihlášení

Sýrová roláda !?!?!?!?! - diskuze

7 reakcí

Zobrazit příspěvky podle:
Vím, jak se sýrová roláda dělá - roztavit plát.sýr, dát šunku a náplň a pak zamotat. Dát vychladit ... ALE Jaký plátkový sýr použít - 30% nebo 45% tuku?Co dáváte jako náplň - lučina, pom.máslo, sýr ... co nejlépe zatuhne a pak neteče při krájení ven?Budu ráda za každé rady i tipy.
Dávám dovnitř pomazánkové máslo rozetřené s trochou majolky a česnekem, pak přidám šunku a udělám druhou vrstvu. Také se musí krájet tak, že se \"řeže\" a netlačit dolů, to by to celé vyteklo...Jinak na sýr mám takový \"trik\" - než to složitě rozpouštět a válet, koupím si hranatý sýr, naskládám na pečící papír vedle sebe a dám chvilinku do trouby roztéct. Sýr se krásně spojí a je to pěkně pravidelné, bez složitého válení :)
Asi jsem divná, ale představa sýrové rolády naplněné máslem a taveným sýrem, nevím, to můžu rovnou \"rozsračkovat\" a udělat z toho pomazánku. bylo by to míň práce. Dělám takto: 30% sýr, cca 300g vcelku dám do mikrotenového pytlíku do vřelé vody. Nechám změknout, rozválím na plát(musí se rychle), pomažu kečupem, tročkou hořčice(ta být nemusí, manžel to má ale rád), pokladu plátkama šunky, na to dám míchné vajíčka na cibulce(stačí tak 3 - 4, podle velikosti vajec), posypu na kostičky nakrájenýma sterilovanýma okurkama a syrovou červenou paprikou. Pevně zavinu, zabalím do folie nebo alobalu, dám do lednice a za dvě hodiny...
používám 30% sýr, náplň dělám z tvarohu a křenu + to co lednička dá - salám, zelenina...
Ja dávam dovnitř tvaroh.Takovou pomázánku i se šunkou a kořením a nastrouhaným sýrem,to pak drží a není to takové drahé,jako z lučiny.
plátkový sýr 30%, do základu mám ráda buď pomazánkové máslo nebo Fenix (něco jak Lučina, v Makru prodávají celý kyblíček, používám na vše možné) a k tomu i klasické máslo. Díky normálnímu máslu to lépe ztuhne a neteče ven. Výborné je do té náplně třeba nadrobno nakrájet kapii, nebo nějakou uzeninu nasekat.
My děláme náplň z pomazánkovýho másla, tavenýho sejra, salámu, okurek,..takovej mišmaš a je to dobrota!
dělávám ji vždycky na Velikonoce. nepoužívám plátkový sýr, ale vcelku a to 30% eidam. jako základ náplně dávám klasické máslo

Vybraná anketa

Bylo vaše dítě očkováno proti pneumokokům? Jakou vakcínou?

19 %
13 hlasů

0 %
0 hlasů

7 %
5 hlasů

56 %
38 hlasů

18 %
12 hlasů

Celkem hlasovalo 68 unikátních návštěvníků

Diskuze 0

Mohlo by vás zajímat

Knihy vysoce hodnocené odborníky i rodiči zaštiťuje matka-lékařka Jana Martincová.

Žena po 40 – sebevědomá a v kondici

Desatero péče po 40
Know-how od odborníků. Tradiční i progresivní oblasti péče o tělo i duši po 40. Pouze pro odvážné, přemýšlivé, schopné vytvořit si vlastní recept.
cena pouze u nás: 349 Kč
Žena po 40