banner
Napadlo vás něco zajímavého nebo hledáte inspiraci? Řešíte právě problém s těhotenstvím, porodem, kojením nebo výživou? Pojďme společně sdílet své radosti, starosti, zkušenosti, tipy a triky a podporovat se.

Pro tuto akci musíte být přihlášení

Soutěže - diskuze

35 reakcí

Zobrazit příspěvky podle:
Ja bych neprošla ani prvním kolem,protože bych nevěděla co uvařit.Aby to bylo to nej.U nás doma asi nejlíp ze všeho dělám lasaně a potom hovězí gulaš na pivu,byla nečekaná dobrota.Co je vaše TOP nej jídlo co by jste uvařili přísné porotě?
já viděla jen kus, ale já bych se opravdu nechytala. A když nad tím tak přemýšlím, nevím co bych udělala dobrého.... Když už by mě něco napadlo tak zas by mi na to nestačila hodina. A žádné moje TOP jídlo mě nenapadá :-)
Taky úplně nevím, o co jde, ale z komentářů chápu, že je časový limit, takže by to asi vyhrála nějaká masová směs a k tomu třeba bramboráčky, nebo bych tou směsí naplnila palačinky a posypala nastrouhaným sýrem - jé to by mi asi dali co proto :DDD
@nadule1 posypala bys to \"červenou třicítkou\"? no teda
@twigginka Asi se budu muset na ty soutěže začít koukat... pak nerozumím vtipům :DDD
@nadule1 no eidam 30% v červeném balení :-)
@Honafa Já tohle české sprosté slovo a ještě posypané mám fakt rádaI když doma už jsem to nedělala roky
@twigginka Když já zrovna parmazán ani čedar moc nemusím. Ale to je vlastně jedno, vždyť to nedělám pro sebe :DDDD
@nadule1 no dejme tomu lepé ale parmazán, ementál, čedar a pod. polepši se
@twigginka Aha :)) No já to většinu sypu spíš Goudou 45 % nebo Nivou - to se smí? :DDD Nebo je to taky společenské faux pas?
@tygřímáma Gabka ted chodí s Řekem a on hodně jí ty řecké jídla a tak se bavili co má nejraději a on řekl-maso s broskví.Gabka mi pak říkala já to tu nemůžu ani říct nahlas-on má rád české maso s broskví.To už je pomalu jak sprosté slovo.A ještě když je o posypané českou 30 tkou.
@twigginka Červenou třicítkou by to úplně Naďa zabila
Nevím, o jakou soutěž jde... Ptáš se jen na hlavní jídlo nebo i polévku, předkrm a dezert?
@Evulik25 To je jedno.Spíše by mě zajímalo jaké je tvoje nej jídlo co umíš uvařit.Všichni tam totiž vařili italské rizota a podobné in jídla.A přitom česká kuchyně má tolik dobrot.A někdy hospodyňka u plotny má více kreativity než rádoby gurmán.To samé i v Prostřeno-tam taky jakože gurmání co se povyšuji nad ostatní a všichni vaří steak,fazolky se slaninou a mouse.Přitom jak tady píše Zavadilka-dobré maso,je dobré maso...
@Honafa Já dělám fakt hrozně dobré lasagne, ale s těmi bych si asi taky neškrtla. A vždycky si moc pochutnáme na kachně, pro tu mám prostě slabost a dva druhy knedlů i zelí. Třeba můj brácha je zase expert na saláty, ježiš, co on umí vykouzlit za dobrotu!!! No a do třetice, ale to tě nepotěším, miluju lososa právě s těmi fazolovými lusky. A už potom nepotřebuju žádnou přílohu.
@Evulik25 Mňam,lasagne!Ty miluju.Už nějakou dobu se je chystám udělat,dostali jsme parmazán,ale nechce se mi.Já je totiž předvařuju a to jde max.po dvou,aby se nelepily.Na všech lasagních,které kupuju,je napsáno,že se nemusí předvařovat,ale vždycky jsem je měla tvrdé.Jak je děláš ty,Evi?
@veverka77 ono to jde nabrat... a když to bude vypadat hnusně (ta omáčka rozblemcaná nahoře), tak to zasypeš hrstí parmazánu a je to
@Gastrica Já jsem si vždycky myslela,že dole musí být ty lasagne,aby to pak po ukrojení šlo hezky nabrat
@Gastrica houby Emma, Evulik, promiň :)
@veverka77 Marti, já taky předvařovala, ale udělala jsem naráz třeba 10 listů v jednom hrnci, to bych se mohla vy...., abych to vařila po dvou :DD Akorát jsem to potom musela vyndat a vyskládat vedle sebe na desku nebo na plech nikdy se mi neslepily Jinak Panzani jsem nikdy nekoupila, ale mám značku Combino a ty se mi povedly udělat i bez převaření. A jak píše Emma123, musíš na dno dát nejdřív omáčku (nebo bešamel, ale já dávám nejdřív boloňskou nebo špenátovou) a pak vrstvit tak, aby těstovina nebyla nikde suchá (tzn. aby vždycky byla \"ponořená\" v omáčce).
@veverka77 Není vůbec zač! Jsem na ně teď dostala taky chuť.
@Evulik25 Aha,tak já dospodu dávám lasagne,to je asi ta chyba.Zkusím si koupit i tu značku Panzani,jak píšeš.Děkuju!
@veverka77 Já kupuju většinou od Panzani a nikdy jsem je nepředvařovala. Jak je vrstvíš? Já dávám na spod tenkou vrstvu bešamelu, pak lasagne, masovou směs, bešamel, lasagne... Poslední vrstvu bešamelu posypu hodně sýrem a pak peču na zhruba 180 stupňů. Nikdy nebyly tvrdé, fakt.
@Evulik25
Já nemám náturu na to jít do soutěže, ale čistě osobně bych určitě prošla prvním kolem, v cibuli jsme mistr Když na to koukám tak mají na výběr perfektní suroviny a určitě by mě něco k uvaření napadlo, doma na gauči nápady padají jedna báseň) hodina je dost.Tam je to i o organizaci práce a myšlenkových pochodů...takže co si nevezmou v obchodě to nemají.Vařila bych úžasné maso, zeleninkovou přílohu neobvyklých chuťí a sladkou omajdu

Vybraná anketa

Bylo vaše dítě očkováno proti pneumokokům? Jakou vakcínou?

17 %
11 hlasů

0 %
0 hlasů

8 %
5 hlasů

58 %
38 hlasů

18 %
12 hlasů

Celkem hlasovalo 66 unikátních návštěvníků

Diskuze 0

Mohlo by vás zajímat

Knihy vysoce hodnocené odborníky i rodiči zaštiťuje matka-lékařka Jana Martincová.

Žena po 40 – sebevědomá a v kondici

Desatero péče po 40
Know-how od odborníků. Tradiční i progresivní oblasti péče o tělo i duši po 40. Pouze pro odvážné, přemýšlivé, schopné vytvořit si vlastní recept.
cena pouze u nás: 349 Kč
Žena po 40