banner
Napadlo vás něco zajímavého nebo hledáte inspiraci? Řešíte právě problém s těhotenstvím, porodem, kojením nebo výživou? Pojďme společně sdílet své radosti, starosti, zkušenosti, tipy a triky a podporovat se.

Pro tuto akci musíte být přihlášení

Soutěže - diskuze

35 reakcí

Zobrazit příspěvky podle:
Ja bych neprošla ani prvním kolem,protože bych nevěděla co uvařit.Aby to bylo to nej.U nás doma asi nejlíp ze všeho dělám lasaně a potom hovězí gulaš na pivu,byla nečekaná dobrota.Co je vaše TOP nej jídlo co by jste uvařili přísné porotě?
já viděla jen kus, ale já bych se opravdu nechytala. A když nad tím tak přemýšlím, nevím co bych udělala dobrého.... Když už by mě něco napadlo tak zas by mi na to nestačila hodina. A žádné moje TOP jídlo mě nenapadá :-)
Taky úplně nevím, o co jde, ale z komentářů chápu, že je časový limit, takže by to asi vyhrála nějaká masová směs a k tomu třeba bramboráčky, nebo bych tou směsí naplnila palačinky a posypala nastrouhaným sýrem - jé to by mi asi dali co proto :DDD
@nadule1 posypala bys to \"červenou třicítkou\"? no teda
@twigginka Asi se budu muset na ty soutěže začít koukat... pak nerozumím vtipům :DDD
@nadule1 no eidam 30% v červeném balení :-)
@Honafa Já tohle české sprosté slovo a ještě posypané mám fakt rádaI když doma už jsem to nedělala roky
@twigginka Když já zrovna parmazán ani čedar moc nemusím. Ale to je vlastně jedno, vždyť to nedělám pro sebe :DDDD
@nadule1 no dejme tomu lepé ale parmazán, ementál, čedar a pod. polepši se
@twigginka Aha :)) No já to většinu sypu spíš Goudou 45 % nebo Nivou - to se smí? :DDD Nebo je to taky společenské faux pas?
@tygřímáma Gabka ted chodí s Řekem a on hodně jí ty řecké jídla a tak se bavili co má nejraději a on řekl-maso s broskví.Gabka mi pak říkala já to tu nemůžu ani říct nahlas-on má rád české maso s broskví.To už je pomalu jak sprosté slovo.A ještě když je o posypané českou 30 tkou.
@twigginka Červenou třicítkou by to úplně Naďa zabila
Nevím, o jakou soutěž jde... Ptáš se jen na hlavní jídlo nebo i polévku, předkrm a dezert?
@Evulik25 To je jedno.Spíše by mě zajímalo jaké je tvoje nej jídlo co umíš uvařit.Všichni tam totiž vařili italské rizota a podobné in jídla.A přitom česká kuchyně má tolik dobrot.A někdy hospodyňka u plotny má více kreativity než rádoby gurmán.To samé i v Prostřeno-tam taky jakože gurmání co se povyšuji nad ostatní a všichni vaří steak,fazolky se slaninou a mouse.Přitom jak tady píše Zavadilka-dobré maso,je dobré maso...
@Honafa Já dělám fakt hrozně dobré lasagne, ale s těmi bych si asi taky neškrtla. A vždycky si moc pochutnáme na kachně, pro tu mám prostě slabost a dva druhy knedlů i zelí. Třeba můj brácha je zase expert na saláty, ježiš, co on umí vykouzlit za dobrotu!!! No a do třetice, ale to tě nepotěším, miluju lososa právě s těmi fazolovými lusky. A už potom nepotřebuju žádnou přílohu.
@Evulik25 Mňam,lasagne!Ty miluju.Už nějakou dobu se je chystám udělat,dostali jsme parmazán,ale nechce se mi.Já je totiž předvařuju a to jde max.po dvou,aby se nelepily.Na všech lasagních,které kupuju,je napsáno,že se nemusí předvařovat,ale vždycky jsem je měla tvrdé.Jak je děláš ty,Evi?
@veverka77 ono to jde nabrat... a když to bude vypadat hnusně (ta omáčka rozblemcaná nahoře), tak to zasypeš hrstí parmazánu a je to
@Gastrica Já jsem si vždycky myslela,že dole musí být ty lasagne,aby to pak po ukrojení šlo hezky nabrat
@Gastrica houby Emma, Evulik, promiň :)
@veverka77 Marti, já taky předvařovala, ale udělala jsem naráz třeba 10 listů v jednom hrnci, to bych se mohla vy...., abych to vařila po dvou :DD Akorát jsem to potom musela vyndat a vyskládat vedle sebe na desku nebo na plech nikdy se mi neslepily Jinak Panzani jsem nikdy nekoupila, ale mám značku Combino a ty se mi povedly udělat i bez převaření. A jak píše Emma123, musíš na dno dát nejdřív omáčku (nebo bešamel, ale já dávám nejdřív boloňskou nebo špenátovou) a pak vrstvit tak, aby těstovina nebyla nikde suchá (tzn. aby vždycky byla \"ponořená\" v omáčce).
@veverka77 Není vůbec zač! Jsem na ně teď dostala taky chuť.
@Evulik25 Aha,tak já dospodu dávám lasagne,to je asi ta chyba.Zkusím si koupit i tu značku Panzani,jak píšeš.Děkuju!
@veverka77 Já kupuju většinou od Panzani a nikdy jsem je nepředvařovala. Jak je vrstvíš? Já dávám na spod tenkou vrstvu bešamelu, pak lasagne, masovou směs, bešamel, lasagne... Poslední vrstvu bešamelu posypu hodně sýrem a pak peču na zhruba 180 stupňů. Nikdy nebyly tvrdé, fakt.
@Evulik25
Já nemám náturu na to jít do soutěže, ale čistě osobně bych určitě prošla prvním kolem, v cibuli jsme mistr Když na to koukám tak mají na výběr perfektní suroviny a určitě by mě něco k uvaření napadlo, doma na gauči nápady padají jedna báseň) hodina je dost.Tam je to i o organizaci práce a myšlenkových pochodů...takže co si nevezmou v obchodě to nemají.Vařila bych úžasné maso, zeleninkovou přílohu neobvyklých chuťí a sladkou omajdu
nic, nikdy bych se nenechala dobrovolně ponižovat v televizi
Nějak mě ten pořad připomíná NA NOŽE, to běželo na Primě někdy loni a v porotě byl Pohlreich. To jen takový můj postřeh.A co bych uvařila... Nic bo bych se nehlásila.
asi bych ničím neohromila, i když kdo ví.... určitě bych byla velmistr v tupých nožích
ja s mojim pristupem k vareni.....
udělala bych jim výborné brambory se smetanou nebo vepřovou panenku ve slaninovém kabátku s grilovanou zeleninou přelitou nějakým bylinkovým dipem. Nebo bych jim upekla mraky, ale ty nevím, jestli by se daly zvládnout za hodinu, spíš ne, musí být vychlazené :) Jinak nemám žádné top jídlo.
Já bych neměla šanci, u cibule bych skončila, jednou mi kuchař na praxi říkal, že to držím jak po mrtvičce a měl pravdu a bohužel to tak držím dodnes, ikdyž na druhou stranu přiznávám, že za tu dobu co pracuju jako kuchařka vidím nějaké změny :-D
Taky bych neprošla. A když jsem viděla, jak se podle nich má krájet cibule, vynesli by mě v zubech.
@tygřímáma Ja bych taky skoncila uz u cibule, tim padem bych vubec nemusela premyslet o dalsim.
@zajic Zajíc s Tygrem by ruku v ruce vypadli na cibuli
@tygřímáma Na me by to celkove nebylo, ja nemam zadne extra origos recpety. U me to hodne stoji, ze mam kvalitni, cerstve a dobre suroviny. Coz nevim, nakolik ten jejich masterchefshop (ci jak se to tam jmenuje) nabizi.Navic hodina je pro me malo. To je nejakou minutku. Odpada tim jakekoliv kynuti, marinovani, pomale peceni a takove ty vychytavky.
@zajic Já nejsem ani kreativní co se servírování týče.

Vybraná anketa

Bylo vaše dítě očkováno proti pneumokokům? Jakou vakcínou?

17 %
11 hlasů

0 %
0 hlasů

8 %
5 hlasů

58 %
38 hlasů

18 %
12 hlasů

Celkem hlasovalo 66 unikátních návštěvníků

Diskuze 0

Mohlo by vás zajímat

Knihy vysoce hodnocené odborníky i rodiči zaštiťuje matka-lékařka Jana Martincová.

Žena po 40 – sebevědomá a v kondici

Desatero péče po 40
Know-how od odborníků. Tradiční i progresivní oblasti péče o tělo i duši po 40. Pouze pro odvážné, přemýšlivé, schopné vytvořit si vlastní recept.
cena pouze u nás: 349 Kč
Žena po 40