@Zavadilka
jojo,přesně já taky takhle vařím.Když zahuštuju omáčku,nikdy nedělám jíšku,ale rozmíchám mouku ve vodě.Do polévky,i omáčky stačí kolikrát o polovinu mouky,nemusí tam stát lžíceMyslím si,že vařím spíše zdravěji,ale je to pořád české jídloI když není nad české jídlo.Když trošičku zahuštuju třeba zelí,tak tam dávám jen rozmíchaný škrob ve vodě,který stačí fakt pár minutek projít varem-zelí tak nestratí vitamíny(dlouhým vařením) a hlavně je to zdravější,někdy nastrouhanou bramboru a je to.Kam patří zakysaná smetasna,nahrazuju bílým jogurtem,majonézu nepoužíváme.Jinak jsem ráda,že k tomu vedu svojí skoro 6ti letou dceru,která nejí vůbec ovocné jugurty,protože to prostě vidí u mě,raději kupuju bílý-klasik,Holandie atd a smícháme si to s čerstvým ovocem,někdy si vezmeme pár piškotů.Tavené sýry moc rádi nemáme,dáváme přednost tvarohovým,žervé atd,pití je u nás vždy čerstvě uvařený slabý čaj,sladkosti máme výmečně a raději ty cereální...Jsem se nějak rozepsala,to bych tady mohla psát až do večeraChtěla jsem jen napsat,že to není až taková dieta co já dělám,jen si jednoduše držím svojí váhu.Jako holka jsem vždy měla 56kg,před otěhotněním 56kg,po dítěti mi zůstaly 3kg (ještě že to mám na koho svádět) a držím si už šestý rok 59-60kg.Mám 158cm,takže se hlídám.Nejsem takový ten blázen,ketý si čte kolik tuků,kolik kalorií,kolik cukrů,ale prostě jen volím to zdravější před tím méně zdravímJinak s tím pečivem je to u nás složitější,peču v pekárně,ale tatínkovi prostě moc nejede tmavé,celozrnné pečivo,takže jsem pekla vždy spíše ze světlé mouky,ale jak jste mi poradily,že je lepší to nahradit jen z poloviny,aby to nebyl beton a jedli to potom všichni,tak to bude asi lepší.Mám pekárnu krátce,takže se zatím na ní učímJinak k tomu chlebu,je lepší péct v troubě,než v pekárně,na to jsem taky přišla,někdy je ta troba prostě na tohle lepšíJinak to míchání a kynutí těsta,je s pekárnou fakt super,už bych neměnila.Jak to tady čtu,tak se v tom dá péct dost jídel,nejenom chlaba arohlíky...Všem děkuju a musím péct a hlavně se v tom zdokonalovatDíky všem,pěkný den